Руснаци хакнаха 1,2 млрд. потребителски имена и пароли

26754
Руснаци хакнаха 1,2 млрд. потребителски имена и пароли
Снимка: Thinkstock/Guliver

Руска група хакнала 1,2 милиарда потребителски имена и пароли, принадлежащи на над 500 милиона имейл адреси, съобщава американската компания Холд Секюрити, специализирана в разкриването на нарушения.

Компанията определи това като "най-голяма злоупотреба с данни, известна до момента". Тя твърди, че откраднатата информация идвала от над 420 000 уеб сайтове, включително "от много лидери в практически всички индустрии по света".

Холд Секюрити не разкрива кои компании са били засегнати от хакерските атаки. "Те не просто атакували големи компании, а всеки сайт, който жертвите им посещавали. Списъкът със стотици хиляди засегнати сайтове включва много лидери в практически всички индустрии по света, както и много малки и дори лични сайтове", разкрива Холд Секюрити.

В. "Ню Йорк Таймс" съобщава, че експерт по сигурността, който не бил свързан с Холд Секюрити, анализирал данните за откраднатите потребителски имена и пароли и потвърдил, че те са автентични.

"Холд Секюрити няма да назове жертвите заради споразуменията за неразкриване на информация и нежеланието си да съобщи имената на компании, чиито сайтове остават уязвими", пише изданието.

Хакерска атака срещу РИА"Новости"

Сайтът на руската държавна информационна агенция РИА"Новости" е бил подложен на хакерска атака, съобщи агенцията. В неделя вечерта сво...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа