Руснаците намаляват пиенето на алкохол

3442
Руснаците намаляват пиенето на алкохол
Снимка: iStock/Guliver

Ако вярвате на най-новите оценки за най-пиещите страни, тогава руснаците стават все по-осъзнати. Според статистиката консумацията на алкохол там непрекъснато намалява.

Експертът на пазара за алкохол Михаил Смирнов смята, че приетият метод за броене, когато количеството продаден алкохол в страната просто е разделено на броя на жителите, не може да даде адекватен отговор на въпросите: какво, къде, кога и колко.

Къде по света пият най-много алкохол?

Според публикация на iLibrary на Организацията за икономическо развитие и сътрудничество (ОИСР) най-много алкохол консумират в Литва, ч...

Той сподели пред РИА Новости: „Реалистично е да се определи колко консумира човек - необходимо е внимателно да се провеждат няколко оценки в различни категории. Средната температура на пациентите в болницата не ни казва нищо. Ако съберете данните от моргата и тези на пациенти с висока температура – ще се окаже, че тя ще е 36.6".

В света има много рейтинги на пиещите страни и понякога те са много различни, особено в челната петица. Някъде водят Беларус, Украйна, Естония, Чехия и Русия. В други класации това са Литва, Австрия, Франция, Чехия, Люксембург и Латвия. Русия е по-назад. Всичко изглежда като слот машина, в която страните попадат след случаен набор и на случаен принцип.

Британците рядко се появяват на първите места в оценките за консумация на алкохол, но в Европа те имат репутация на отчаяни пияници.

Каквито са известните английски футболни фенове, които трезви, навярно едва ли биха гледали футбол. А британските журналисти са сигурни, че самата кралица пие много повече алкохол, отколкото препоръчва британското Министерство на здравеопазването - поне четири коктейла на ден.

Пиещите умерено алкохол са по-здрави от тези, които не близват

Пиещите умерено алкохол са по-добре здравословно от тези, които не близват. Това сочи изследване, представено на европейски симпозиум в...

Може би убеждението, че в Русия се пие повече от други страни, се е формирало под влияние на съветската пропаганда. В СССР, където, както знаете, нямаше секс, наркотици, корупция, пиянството беше признато и почти официално беше обявено за публичен порок номер едно. В СССР домашното производство на алкохол беше преследвано от закона и заплашено със сериозни ефективни присъди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Риск от голям руски пробив в Украйна: Реалностите (ВИДЕО)

До дъно! Британски пасажери изпиват целия алкохол на самолета за Турция

Венеция въвежда еднодневни билети

Град почти колкото Пловдив иска от Путин обезщетения за наводнение

Зимна буря удари Италия

Рекордьори отново: Русия "изпусна" ракета Х-59 в Белгородска област

Водещ на BBC напусна след скандал с еротични снимки с тийнейджър

Ракети ATACMS и Storm Shadow: САЩ и Великобритания готвят много оръжия за Украйна

"За да спре Кремъл": Естония повишава разходите си за отбрана

Риши Сунак ще обяви нов пакет военна помощ за Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа