Самоубийства и инфаркти: Мобилизираните в Русия умират преди да стигнат бойното поле

10840
Самоубийства и инфаркти: Мобилизираните в Русия умират преди да стигнат бойното поле
Снимка: Стопкадър

Мобилизираните в Русия умират още преди да стигнат на бойното поле. Някои се самоубиват, други загиват при неизяснени обстоятелства. Ето списък с нещастните случаи до момента, съставен от Медуза.ио.

Владивосток

В отдела на полицията във Владивосток на 27 септември след спиране на сърцето умира 39-годишния Сергей Федосеенко, съобщиха Astra и Mash. В отдела е докаран от военния комитет, където той отишъл да "изкаже недоволство". По информация на Mash Федосеенко е бил в състояние на силно алкохолно опиянение.

Кабардино-Балкария

На 27 септември изданието News Tracker съобщи за смъртта на Борис Шаваев, жител на селището Звездный в Кабардино-Балкария. Причина за смъртта е тромбоемболия. Предният ден той е преминал през медицинска комисия и е бил признат за военна служба. 

Велики Новгород

На 27 септември 44-годишният Егор Назаров от Велики Новгород се самоуби. По думите на приятелите му преди това той е получил повиквателна и вероятно това е била причината за постъпката му. 

Тюменска област

За да не воюват за Путин: Двама руснаци преплуваха 80 км с лодка

Двама руски граждани бяха задържани от американските власти в Аляска, след като влезли незаконно в страната с малка лодка. Те са пътува...

В сборния пункт край Тюмен на 28 септември е открито тялото на един от мобилизираните, съобщи NEFT, позовавайки се на правоохранителните органи. По тяхна информация мъжът се е самоубил.  

Краснодар

На 30 септември в Краснодар се самоуби рапътър Иван Петунин. Преди смъртта си той публикува видеообръщение, в което заявява, че възнамерява да извърши самоубийство заради мобилизацията, макар че едва ли е годен за военна служба и не е получил повиквателна. "Не искам и не мога да поема греха за убийство. Не съм готов да убивам, за каквито и да било идеали", каза 27-годишният Петунин.

Омск

В една от военните части на Омск на 2 октомври почина мобилизиран от Красноярск. Причината за смъртта му засега не е установена. Негов приятел разказва, че в частта им е имало заплахи заради конфликт с други военни. Жената на починалия разказа, че мъжът й бил патриот и отивал на война "със желание."

ВИДЕО: Руснаците бягат от Лиман

Организирано отстъпление от Лиман – такава версия се опитаха да прокарат от Кремъл в официалното руско информационно пространство...

Новосибирск

В Новосибирското висше военно командно училище на 2 октомври почина 35-годишният Александър Колтун. Предполагаемата причина е сърдечен пристъп, разказва майка му и допълва, че синът ѝ никога не се е оплаквал от проблеми със сърцето. Колтун е починал в съня си. Официалната причина за смъртта все още не е известна. 

По-късно в същото училище умира още един мобилизиран. По данни на изданието "Сибкрай" той е починал в резултат на насилствени действия. Тялото му е открито през нощта на 7 октомври. Обстоятелствата около смъртта му се изясняват.

Ленинградска област

В село Каменка 28-годишен жител на Санкт Петербург, призован към "частичната мобилизация" се е застрелял с автомат. По-късно в същото село умират още двама мобилизирани. Причина последните два смъртни случаи са сърдечни пристъпи.

Бедни и обезлюдени: Дискриминацията в мобилизацията на Путин

На 21 септември руският президент Владимир Путин обяви "частична" мобилизация. Две седмици по-късно регионите започнаха да се отчитат о...

Свердловска област

В учебния център към министерството на отбраната в Свердловска област в началото на октомври умират трима мобилизирани. Единият починал от пристъп, вторият се самоубил. Третият бил изпратен обратно у дома, където починал от цироза на черния дроб, съобщи депутатът Максим Иванов. Версията за цироза се отхвърля от роднините, които предполагат, че мъжът е бил пребит.

Пенза

По време на учебни занятия на полигона в Пенза на 5 октомври умира 41- годишен местен жител, призован в рамките на мобилизацията. По информация на "ПензаИнформ" причина за смъртта е сърдечен пристъп.

Живеят с прасета и като прасета: Украинците с ВИДЕО за руски войници в Херсон

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Шойгу се закани да бомбардира още повече Украйна

Украинците ликвидираха руски военен, обикалял с колело минните полета и примамвал дроновете-камикадзе (ВИДЕО)

По-лесни и в полза на потребителите условия за ремонт прие Европарламентът

ЕП прие обширен закон за борбата с трафик на хора

В Русия: Безсмъртният полк се скри за втора поредна година

Няколко европейски страни отказват да дадат ПВО системи на Украйна

Украинците дразнят руснаците, вдигнаха знамето си на още едно място на изток от Днепър (ВИДЕО)

Истерия в руските медии за новото оръжие от САЩ за Украйна: Преглед на печата от BBC (ВИДЕО)

На руснаците ще им трябват години, за да превземат Харков: Командирът на украинската Национална гвардия

Бивш руски вицепремиер и войник на фронта се притесни от нови украински дронове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа