Самоубийства и инфаркти: Мобилизираните в Русия умират преди да стигнат бойното поле

10764
Самоубийства и инфаркти: Мобилизираните в Русия умират преди да стигнат бойното поле
Снимка: Стопкадър

Мобилизираните в Русия умират още преди да стигнат на бойното поле. Някои се самоубиват, други загиват при неизяснени обстоятелства. Ето списък с нещастните случаи до момента, съставен от Медуза.ио.

Владивосток

В отдела на полицията във Владивосток на 27 септември след спиране на сърцето умира 39-годишния Сергей Федосеенко, съобщиха Astra и Mash. В отдела е докаран от военния комитет, където той отишъл да "изкаже недоволство". По информация на Mash Федосеенко е бил в състояние на силно алкохолно опиянение.

Кабардино-Балкария

На 27 септември изданието News Tracker съобщи за смъртта на Борис Шаваев, жител на селището Звездный в Кабардино-Балкария. Причина за смъртта е тромбоемболия. Предният ден той е преминал през медицинска комисия и е бил признат за военна служба. 

Велики Новгород

На 27 септември 44-годишният Егор Назаров от Велики Новгород се самоуби. По думите на приятелите му преди това той е получил повиквателна и вероятно това е била причината за постъпката му. 

Тюменска област

За да не воюват за Путин: Двама руснаци преплуваха 80 км с лодка

Двама руски граждани бяха задържани от американските власти в Аляска, след като влезли незаконно в страната с малка лодка. Те са пътува...

В сборния пункт край Тюмен на 28 септември е открито тялото на един от мобилизираните, съобщи NEFT, позовавайки се на правоохранителните органи. По тяхна информация мъжът се е самоубил.  

Краснодар

На 30 септември в Краснодар се самоуби рапътър Иван Петунин. Преди смъртта си той публикува видеообръщение, в което заявява, че възнамерява да извърши самоубийство заради мобилизацията, макар че едва ли е годен за военна служба и не е получил повиквателна. "Не искам и не мога да поема греха за убийство. Не съм готов да убивам, за каквито и да било идеали", каза 27-годишният Петунин.

Омск

В една от военните части на Омск на 2 октомври почина мобилизиран от Красноярск. Причината за смъртта му засега не е установена. Негов приятел разказва, че в частта им е имало заплахи заради конфликт с други военни. Жената на починалия разказа, че мъжът й бил патриот и отивал на война "със желание."

ВИДЕО: Руснаците бягат от Лиман

Организирано отстъпление от Лиман – такава версия се опитаха да прокарат от Кремъл в официалното руско информационно пространство...

Новосибирск

В Новосибирското висше военно командно училище на 2 октомври почина 35-годишният Александър Колтун. Предполагаемата причина е сърдечен пристъп, разказва майка му и допълва, че синът ѝ никога не се е оплаквал от проблеми със сърцето. Колтун е починал в съня си. Официалната причина за смъртта все още не е известна. 

По-късно в същото училище умира още един мобилизиран. По данни на изданието "Сибкрай" той е починал в резултат на насилствени действия. Тялото му е открито през нощта на 7 октомври. Обстоятелствата около смъртта му се изясняват.

Ленинградска област

В село Каменка 28-годишен жител на Санкт Петербург, призован към "частичната мобилизация" се е застрелял с автомат. По-късно в същото село умират още двама мобилизирани. Причина последните два смъртни случаи са сърдечни пристъпи.

Бедни и обезлюдени: Дискриминацията в мобилизацията на Путин

На 21 септември руският президент Владимир Путин обяви "частична" мобилизация. Две седмици по-късно регионите започнаха да се отчитат о...

Свердловска област

В учебния център към министерството на отбраната в Свердловска област в началото на октомври умират трима мобилизирани. Единият починал от пристъп, вторият се самоубил. Третият бил изпратен обратно у дома, където починал от цироза на черния дроб, съобщи депутатът Максим Иванов. Версията за цироза се отхвърля от роднините, които предполагат, че мъжът е бил пребит.

Пенза

По време на учебни занятия на полигона в Пенза на 5 октомври умира 41- годишен местен жител, призован в рамките на мобилизацията. По информация на "ПензаИнформ" причина за смъртта е сърдечен пристъп.

Живеят с прасета и като прасета: Украинците с ВИДЕО за руски войници в Херсон

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Руските ракети поразиха Днепропетровска област, Полша пак вдигна самолетите си (СНИМКИ)

Над целта: Чехия договори доставка на 1 милион снаряда за Украйна

Атака с "Кинжал"-и: Русия пак обсипа Украйна с ракети и дронове*

Германия: Израел да се откаже от Газа след края на войната

Френски представители се срещнаха със Зеленски, потвърдиха подкрепата за Киев (ВИДЕО)

Шедьоври оживяват в уникална изложба в Лондон (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 29.03 - Задава ли се голяма руска офанзива?

Русия наложи вето в ООН на резолюция, засягаща Северна Корея

Макрон: В Г-20 трябва да сме единни, преди да поканим Русия

Говорител на "Ислямска държава" похвали атентата край Москва

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа