X
 
 

Синът на бивш германски президент беше убит по време на лекция

4588 0
Синът на бивш германски президент беше убит по време на лекция
Снимка: Getty Images/Guliver
Синът на бившият президент на Германия Рихард фон Вайцзекер беше убит след нападение по време на водена от него лекция на специализирана медицинска тема, за черния дроб, предаде БГНЕС.

Фриц фон Вайцзекер почина от раните си в болница, след като беше нападнат в берлинската клиника "Шлоспарк". Полицията обяви и, че при атаката е бил тежко ранен втори човек.

Германските Зелени преизбраха харизматично дуо за свои лидери

Германските Зелени преизбраха двамата ръководители на партията си след силни участия в регионалните и европейски избори, предава AFP, ц...

Раненият е присъствал на лекцията и се е опитал да спре нападателя, пишат немски медии. Според Welt раненият е полицай, който е бил на лекцията като частно лице. Полицията е задържала предполагаемия извършител на територията на клиниката и провежда разследване. Арестът е извършен, след като и други хора от присъстващите 20-тина души на лекцията са помогнали убиецът да бъде задържан.

От 2005 година Фриц фон Вайзекер беше главен лекар на клиника "Шлоспарк". Фриц фон Вайзекер беше на 59 години. Баща му, Рихард фон Вайцзекер, почина на 94-годишна възраст през 2015 година. Той беше два мандата президент на Германия - между 1984 и 1994 година.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители