X
 
 

Скоро ще има нова информация за сваления над Украйна полет MH17

2381 0
Скоро ще има нова информация за сваления над Украйна полет MH17
Снимка: Gettyimages
Съвместният екип за разследване на причините за катастрофата на малайзийския Boeing, изпълняващ полет MH17, свален над Украйна, ще представи  днес, 19 юни, "нови данни" за случилото се, предаде БГНЕС.

"Международният разследващ екип организира пресконференция по криминалното разследване на катастрофата на полет MH17. Това събитие ще бъде предшествано от затворена среща за близките на жертвите. Те ще бъдат информирани преди всички", казаха следователите.

170 руски военни са били на границата с Украйна в деня на трагедията с полет МН17

Над 170 руски военни от 53-та зенитно-ракетна бригада на ПВО , дислоцирана край Курск, са се намирали в близост до украинската граница ...

Миналата пролет, международният разследващ екип представи междинните резултати от следствието като обяви, че самолетът е бил свален от система за противовъздушна отбрана "Бук", принадлежаща на 53-ата зенитна ракетна бригада на руските въоръжени сили от Курск. Разследващият екип също така твърди, че е проучил всички налични изображения и е установил уникални характеристики, че системата за противовъздушна отбрана "Бук" е замесена.

Следователите твърдят, че са в последния, макар и най-трудния етап, но е било трудно да отговорят кога и в кой съд ще бъдат предадени резултатите от разследването, отбелязвайки само, че те са "по-близо до края, отколкото до началото". Те също така заявиха, че кръгът на "заподозрените" в случая е ограничен до няколко десетки души.

Малайзийският самолет, който летеше от Амстердам до Куала Лумпур, се разби на 17 юли 2014 година близо до украинския град Донецк, след като беше ударен от ракета. Всички 298 души на борда загинаха.

Руското външно министерство заяви, че обвиненията за участието на Русия в свалянето на самолета са неоснователни и е жалко, че разследването е предубедено и едностранно.

Роднини на загинали в полет МН17 над Украйна искат 330 млн. долара от Путин

Роднини на загинали в полет МН17 над Украйна през 2014 година искат 330 млн. долара компенсация от руския президент Владимир Путин. Тов...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • лудия и баницата 1 лудия и баницата преди 7 месеца Профил на трол?
    И пак, и отново ще се дъвчат недоказуеми нападки срещу "агресивната" Ру. Не е луд тоя, дето изяжда цяла тава баница, а тоя дето му Я дава... Ако самолетът не беше летял на 9500, а на нормалните 11 000 м. Ако не беше съзнателно и нарочно отклонен въпреки въпросите на летците "защо", ако Мариупол не беше пред превземане от опълченците, ако, ако, И тези хора щяха да бъдат живи. И виж още ›› този планиран кошмар нямаше да се случи. Мир на душите им.