X
 
 

Тереза Мей се готви да направи "смело предложение" за Брекзит

3769 0
Тереза Мей се готви да направи "смело предложение" за Брекзит
Снимка: Getty Images/Guliver
Британският премиер Тереза Мей заяви, че се готви да направи "смело предложение" на депутатите в последен опит да ги накара да подкрепят споразумението за Брекзит.

Мей каза, че когато в началото на следващия месец предстои да внесе законопроекта за напускане пред парламента, той ще дойде с нов пакет от мерки, за който се надява, че ще бъдат подкрепени от мнозинството.

The Times: ЕС разглежда план за отлагане на Брекзит до 2020-та, а Мей оцеля на вота на недоверие

Представители на Европейския съюз разглеждат плановете за отлагане на Брекзит до 2020 г., след като Германия и Франция изразиха желание...

"Все още вярвам, че в парламента има мнозинство, което да бъде спечелено, за да напуснем със споразумение", заяви Май пред вестник "Сънди таймс".

Депутатите три пъти отхвърлиха сделката, която бе сключена с Брюксел, принуждавайки дата за напускане да бъде отложена от 29 март за 12 април, а след това отново за 31 октомври.

В четвъртък Мей се съгласи да определи график за напускането си след гласуването през седмицата, започваща на 3 юни, независимо дали депутатите ще подкрепят споразумението й в четвъртия пореден опит, припомня БГНЕС.

Смята се, че тя ще задейства конкурс за лидерското място на нейната управляваща Консервативна партия, след като законопроектът или падне или премине всичките етапи в парламента.

Джеръми Хънт: Великобритания ще процъфтява и без сделка по "Брекзит"

Британският външен министър Джеръми Хънт заяви, че Обединеното кралство ще процъфтява, дори ако то напусне Европейския съюз без споразу...

"Когато законопроектът за оттегляне бъде представен пред парламентаристите, той ще представлява ново, смело предложение за депутатите в Камарата на общините, с подобрен пакет от мерки, които според мен могат да спечелят нова подкрепа," казва тя за вестника.

"Какъвто и да е резултатът от гласуването, аз няма просто да помоля депутатите да помислят отново. Вместо това ще ги помоля да погледнат на нова и подобрена сделка с нов чифт очи - и да я подкрепят."

Очаква се законопроектът да включва нови мерки за защита на правата на работниците, бъдещи митнически споразумения с ЕС, споразумения относно използването на технологии, за да се избегне необходимостта от граничен контрол между Обединеното кралство и Република Ирландия, държава-членка на ЕС и единственият съсед на Великобритания, с който има сухоземна граница.

Документът обаче няма да се стреми да отвори отново преговорите по споразумението за оттегляне, за което Брюксел многократно настояваше, че не може да се случи, въпреки че много депутати гласуват против споразумението поради загриженост относно така наречената "предпазна" клауза за Северна Ирландия.

Тереза Мей: Брекзит няма да е по-лесен, дори да подам оставка

Тереза Мей каза на опонентите си, че нейната оставка като премиер няма да облекчи излизането на Лондон от ЕС, съобщава Би Би Си. В инт...

Очаква се Мей да изложи подробностите по предложенията си в реч по-късно този месец.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално