Туристка е пострадала при стрелбата в Париж

1366
Туристка е пострадала при стрелбата в Париж
Снимка: Getty Images/Guliver

Една туристка е била леко ранена при престрелката на бул. „Шанз-Елизе“ в центъра на френската столица в четвъртък, предава Интерфакс, като се позовава на френски телевизионен канал.

От полицията уточняват, че жената е получила лека травма на крака и няма опасност за нейното здраве. Не е уточнена националността на ранената, пише още "Фокус".

В резултат на нападението в центъра на Париж, за което „Ислямска държава“ пое отговорност, загина един полицай, а още двама бяха ранени. Нападателят беше ликвидиран на място. Терористът вероятно е имал съучастник, който се издирва.

Междувременно президентът на Франция Франсоа Оланд заяви, че следствието разглежда версията за терористичен акт на "Шанз-Елизе".

Тръмп: Стрелбата в Париж прилича на терористичен акт

Стрелбата в Париж прилича на терористичен акт, заяви американският президент Доналд Тръмп. "Изразяваме съболезнования на народа на Фра...

Официалният представител на министерството на вътрешните работи на Франция Пиер-Анри Бранде опроверга данните за двама загинали полицаи. „Само един полицай е загинал. Няма втори, както съобщиха медиите. Също така няма ранени или пострадали минувачи“, заяви Бранде. По-рано телевизионният канал BFMTV съобщи, че при престрелката е загинал един полицай, а двама са били ранени. Le Figaro информира за двама загинали и един ранен полицай.

Кандидатите за президент на Франция Марин Льо Пен и Франсоа Фийон съобщиха, че отлагат планираните мероприятия от кампаниите си.

Само преди два дни в Марсилия френските сили за сигурност задържаха двама души. В тяхното жилище бе открито голямо количество експлозив и оръжие, припомня БГНЕС. Според властите те са готвели да извършат терористично нападение в навечерието на президентските избори. В неделя във Франция ще се проведе първия тур от изборите за нов държавен глава.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа