Украйна засега пасува за НАТО

15362
Украйна засега пасува за НАТО
Снимка: Gettyimages

Засега Украйна "от учтивост" не е поискала членство в НАТО, но има предвид такава възможност, заяви украинският президент Порошенко пред Атлантическия съвет във Вашингтон.

"Ние сме достатъчно учтиви да не искаме членство в НАТО сега, но го имаме предвид", каза Порошенко под аплодисментите на публиката. Според него, "Украйна вече е станала по-проукраинска и проевропейска, както никога досега".

"Ние обединихме Европа, можете ли да си представите?", каза украинският президент, като подкрепи думите си с приетите от Европа и САЩ санкции срещу Русия.

Русия е струпала 4000 войници по границата, твърди Украйна

 Украинската армия съобщи, че Русия е струпала около 4000 войници, позиционирани в Крим, по дължината на 100-километровата "админи...

В четвъртък Порошенко беше на посещение в Съединените щати, по време на което проведе разговори с президента Барак Обама, а също говори пред американски конгресмени.

Порошенко получи подкрепа за дипломатическо уреждане на украинския конфликт. Обама обяви, че САЩ ще предоставят нов пакет от помощи на стойност 46 милиона долара. В същото време, според украинския президент, Обама е отказал на Киев специален статут на съюзник на САЩ извън НАТО.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа