Украйна затваря границата с Русия

29124
Украйна затваря границата с Русия
Снимка: Getty Images/Guliver

Украинският президент Петро Порошенко е наредил на правителството да обсъди временното затваряне на границата с Русия, което ще спомогне за спиране на "намесата" в държавните работи на страната.

С декрет, публикуван в сайта на правителството, се нарежда: "да се уреди въпросът за временното затваряне на граничните пунктове с Руската федерация за коли и пешеходци". В декрета се добавя, че сухопътната граница с дължина 2000 км с Русия може да бъде затворена "за други превозни средства", ако това е необходимо. В документа се казва, че той се издава "във връзка с продължителната намеса на Руската федерация във вътрешните работи на Украйна", предаде БГНЕС.

Източник на АФП каза, че инструкциите първоначално са разработени от Националния съвет за сигурност и отбрана на Украйна в края на август, за да се ограничат в бъдеще трансграничното пътуване с жп услуги и пътнически полети. Говорител на украинските гранични служби заяви, че не са предприети допълнителни мерки за сигурност, а колите все още се пропускат през десетките пунктове между двете държави.

Яценюк призова Запада да не отменя санкциите срещу Русия

Украинският премиер Арсений Яценюк в изказването си пред Общото събрание на ООН призова Запада да не отслабва натиска над Русия, предад...

"Украйна затвори граничните пунктове , които от дълго време са обект на атаки от бунтовниците и от руската страна на границата. Останалата част от пунктовете по границата между Украйна и Русия работи както преди", каза говорителят Андрий Кучеров по телефона.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа