В Беларус осуетиха опит за отвличане на самолет

11823
В Беларус осуетиха опит за отвличане на самолет
Снимка: Getty Images/Guilver

Грузински гражданин бе арестуван на летището в Минск след опит да отвлече самолет. Той бил пътник на полет от грузинския гр. Кутаиси до беларуската столица, съобщава АФП, цитирана от БГНЕС.

"Пасажер изпратил бележка до капитана на полета със заплаха да взриви самолета и настоял машината да поеме курс към европейска страна", гласи информация по случая на беларуската служба за сигурност КГБ.

Пилотът успял да приземи самолета с 32 пътници и 4 души екипаж на борда към своята цел – летището на столицата. След това на борда се качили представители на антитерористичните части, които започнали преговори с похитителя.

Русия, Беларус и Казахстан подписаха договора за Евразийския икономически съюз

Русия, Беларус и Казахстан днес подписаха договора за създаването на Евразийския икономически съюз, който трябва да засили интеграцията...

"В резултат на преговорите престъпникът се съгласи да слезе от самолета и доброволно се предаде на служители на КГБ", съобщиха от службата за сигурност.

След като всички пътници и екипажът напуснали машината започнало следствие срещу арестувания грузинец, роден през 1973 г., обвинен в опит за отвличане на самолет. Ако бъде признат за виновен, той може да получи присъда до 7 г. затвор. От КГБ не дават повече детайли за инцидента като мотиви на задържания похитител или името на европейската страна, където е искал да отиде.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа