В Германия ще изключват ученици за неносене на маска

3487
В Германия ще изключват ученици за неносене на маска
Снимка: Getty Images/Guliver

В Северен Рейн-Вестфалия, където има повече случаи на COVID-19, отколкото в други германски провинции, правилата за учениците са най-строгите. Образованието в Германия е от компетентността на федералните провинции и правила за посещение на училище при пандемията в различните региони на страната са различни. Ето подробности, предадени от БГНЕС:

В Шлезвиг-Холщайн, където има сравнително малко случаи на коронавирус, решиха изобщо да не въвеждат задължителното носене на маски в училище. Въпреки че германското Министерството на образованието препоръчва това, те няма да накажат тези, които не носят маски. За сравнение, в Северен Рейн-Вестфалия правилата предвиждат изключване от училище на особено закоравелите нарушители.

Над 17 000 германци протестират срещу мерките за коронавируса

Протестни действия на противници на епидемиологичните мерки, въведени поради пандемията от коронавирус, се провеждат днес в Берлин, отб...

В клас и по време на почивка в Северен Рейн-Вестфалия носенето на маски е задължително, започвайки от пети клас. Маските могат да бъдат махнати само от учители - и при това за кратко време, когато се обърнат към класа, заставайки на дъската, тоест на прилично разстояние от децата. Между другото, учениците няма да излизат да ги изпитват пред черната дъска, те ще отговарят само от мястото си.

На входа на училищната сграда влизащите дезинфекцират ръцете си. Температурата на входа на училището не се измерва. В коридорите на пода има стрелки и трафикът по коридорите е еднопосочен. Така че има надежда децата да държат поне минималното необходимо разстояние. Разбира се, тийнейджърите просто не са в състояние да се разхождат из коридорите с достойнство, но поне има надежда, че ще се сблъскват един с друг по-рядко. Уроците по физическо възпитание се провеждат само на открито.

Академичната година започва в различно време в различните федерални провинции на Германия. Децата вече тръгнаха на училища в Берлин, Бранденбург, Хамбург, Мекленбург-Предна Померания, Шлезвиг-Холщайн и сега в Северен Рейн-Вестфалия. Общо това са повече от 10 хиляди училища. И само десет от тях трябваше да бъдат поставени под карантина поради факта, че някои от учениците или учителите са диагностицирани с коронавирус. Там учебната година ще започне още един път - с две седмици закъснение.

След почти петмесечна почивка, близо два милиона ученици отидоха в сряда и четвъртък в училищата в най-голямата германска федерална провинция - Северен Рейн-Вестфалия. Поради пандемията на коронавируса , те учеха дистанционно от март, след това започнаха да посещават занятия в малки групи ден или два седмично, след което започнаха летните ваканции. Сега ваканциите приключиха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Ефектът на санкциите: Масово руските микрочипове са дефектни

Чехия разкри руска операция за евроизборите, санкционира кумеца на Путин

Буданов: Русия със сигурност знаеше за подготовката на терористична атака от 15 февруари

Никой не работи истински Русия да бъде победена в Украйна: Силни думи (ВИДЕО)

Путин убеждава войниците си, че няма да се бият с НАТО (ВИДЕО)

"Луфтханза" прекратява стачките

Силен трус разлюля Северна Италия

Да сринем Харков квартал по квартал: Призив на пропагандист номер 1 на Русия (ВИДЕО)

Рекорден брой мигранти са отишли във Великобритания

Белгия няма да легализира наркотиците

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа