В Италия започват клинични тествания за ново лекарство срещу COVID-19

8066
В Италия започват клинични тествания за ново лекарство срещу COVID-19
Снимка: Thinkstock

Италианската агенция по лекарствата (AIFA) разрешава клинично изпитване за ралоксифен за пациенти с леки симтоми на Covid-19, лекувани у дома и в медицински заведения. За това съобщи частната биофармацевтична компания с над 130-годишен опит в разработването на лекарства Dompé, която ще прави тестовете. Тя е със седалище в Милано, но работи и в Бостън, Сан Франциско и Шанхай.

Започва проучване, което ще бъде ръководено от Националния институт по инфекциозни болести „L. Spallanzani ” в Рим, Италия, ще направи оценка на безопасността и ефикасността на ралоксифен при пациенти с пауцисимптомни заболявания, заразени от вируса Sars-CoV-2. В клиничното изпитване участва и IRCSS Humanitas в Милано. Планира се и разширяване на клиничното изпитване в други центрове в Италия и в други страни.

Има хора с резистентност към коронавируса, може да помогнат за намирането на лекарство

Изследванията на хора с коронавирусна резистентност може да помогнат за разработването на ефикасни лекарства за болните, съобщи ТАСС. П...

Клиничното проучване ще изследва безопасността и ефикасността на ралоксифен при инхибиране на репликацията на вируса Sars-Cov-2. Очаква се записването в проучването да продължи 12 седмици. Изследването е адаптивно и до 450 участници могат да получат 7-дневно лечение с ралоксифен перорални капсули или плацебо.

В момента ралоксифен е се предписва с рецепта за лечение и профилактика на остеопороза при жени след менопаузата. Патент за употребата на ралоксифен като лечение на пациенти с COVID-19 е подаден на 6 май 2020 г. от Dompé Pharmaceuticals, Институт Fraunhofer и Университета в Льовен с цел насърчаване на универсален достъп до свързани терапии, които могат да бъдат разработени, в съответствие с указанията на Exscalate4Cov. Exscalate4CoV е транснационален публично-частен консорциум, подкрепен от програмата на ЕС „Хоризонт 2020“ за противодействие на пандемията на коронавируса и разработване на нови лечения. Консорциумът вече е идентифицирал други две безопасни за човека лекарства, подлежащи на преназначаване в COVID-19.

Важно е да се отбележи, че засега няма доказателства за положително съотношение полза / риск на молекулата на ралоксифен при лечение на инфекции с Sars-CoV-2, нито за дозата, която ще се използва. Поради тези причини ралоксифенът не е разрешен за употреба при това показание извън клинично проучване.

Клиничното изпитване бележи завършването на първата фаза на проекта Exscalate4CoV, който е скринирал 400 000 съединения (вече одобрени лекарства и естествени продукти, които са безопасни за хората) и специално тествал 7000 молекули in vitro. Досега всички данни, генерирани от E4C (10 рецензирани статии и 10 допълнителни представени статии), доказателствата от над 20 000 експеримента in vitro, както и виртуален модел на вируса sars-CoV-2, са били открито достъпни за международна научна общност чрез портала: www.mediate.exscalate4cov.eu, се посочва в съобщението.

Работещо лекарство срещу коронавируса в първоначална фаза - с български принос

В цял свят усилията да бъде намерен лек срещу новия коронавирус SARS-CoV-2, който предизвиква болестта COVID-19, стават все по-големи. ...

Целта на проучванеето и E4C (EXaSCale smArt pLatform Against paThogEns) е двойна: да идентифицира молекули, способни да насочват новия коронавирус (SARS-CoV-2) и да разработи инструмент, ефективен за противодействие на бъдещите пандемии. Европейската комисия подкрепи консорциума E4C с 3 милиона евро от програмата за научни изследвания и иновации на ЕС „Хоризонт 2020“ съгласно споразумение за безвъзмездна помощ № 101003551.

Лигата на асоциираните страни на E4C включва: ENI, Alfasigma, CFEL Център за лазерна наука със свободни електрони, MMV лекарства за предприятия за малария, Esteve Pharmaceutical, Университет в Базел Biozentrum, Университет в Базел, Служба за иновации, Университет в Базел, Катедра по фармацевтични науки, D- вълна, Pierre fabre, Greenpharma, University of Sheffield - Sheffield Institute for Translational Neuroscience - SITraN, Dassault Systemes- Biovia, Institute of Food Science Research, CECAM Center Européen de Calcul Atomique et Moleculaire, Nanome, Esteco, IT4Innovation, Università degli Studi della , СУ „Св. Kl. Охридски “, Физически факултет, Институт Кочин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Русия се надява децата с увреждания също да станат професионални военни: Ето какви подаръци им прави (ВИДЕО)

Риск от голям руски пробив в Украйна: Реалностите (ВИДЕО)

До дъно! Британски пасажери изпиват целия алкохол на самолета за Турция

Венеция въвежда еднодневни билети

Град почти колкото Пловдив иска от Путин обезщетения за наводнение

Зимна буря удари Италия

Рекордьори отново: Русия "изпусна" ракета Х-59 в Белгородска област

Водещ на BBC напусна след скандал с еротични снимки с тийнейджър

Ракети ATACMS и Storm Shadow: САЩ и Великобритания готвят много оръжия за Украйна

"За да спре Кремъл": Естония повишава разходите си за отбрана

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа