X
 
 

В Украйна изпратиха в казарма 5-годишно дете

4852 3
photo of В Украйна изпратиха в казарма 5-годишно дете
Снимка: iStock/Guliver
В Киевска област в село Гребенки петгодишно дете бе повикано за военна служба. Снимка на призовката от военнослужещия беше публикувана от майката на момчето във Фейсбук, съобщава Украйна.ру.

"Пристигна призовка за моя син и всичко щеше да е наред, ако той не беше на пет години", написа жената.

Законно в Турция - плащаш и ходиш за по-малко време в казарма

Турският парламент ратифицира закон, който ще позволи на турските граждани да намалят срока на своята военна служба, като платят опреде...

Съгласно призовката, на 23 септември момчето трябва да се яви в общинския съвет на Гребенки с един от родителите си и да се регистрира в местната служба за набиране на войници.

По-късно се изяснило, че объркването е възникнало поради факта, че годината на раждане на момчето в списъка на населението е записана 2003 г. вместо 2013 г.

Общинският съвет на Гребенков се извини във Фейсбук за грешката и призова родителите в такива случаи незабавно да се свържат с администрацията по телефона, вместо да публикуват информация в социалните мрежи.

"Това се прави от всеки, който се отнася с уважение към нечия работа. Знаете, не греши само този, който не прави нищо", се казва в съобщението на съвета.

Франция се готви да превърне младите французи в пионерчета и комсомолци

Франция е на път да създаде организация, която изключително много прилича на пионерското движение. Става въпрос за реализирацията на ид...

След него жената изтрила поста си.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 5 дена Профил на трол?
  Как така в казарма на 16 ?!
 • Майдански неволи 1 Майдански неволи преди 1 месец Профил на трол?
  Това не е нищо...аз като бях зародиш и се разхождах в областта на корема на майка ми получих повиквателна за украинската армия по морза с почукване по корема ...ТИ..ТУИ//ТА..ТА...ТАААА...
 • Украинската донаборна служба препоръчва: 1.1 Украинската донаборна служба препоръчва: преди 1 месец Профил на трол?
  ... родителите в такива случаи незабавно да се свържат с администрацията по телефона, вместо да публикуват информация в социалните мрежи.
  : 0 !
Последно в Актуално