Великобритания се готви за строга карантина и по Коледа

2803
Великобритания се готви за строга карантина и по Коледа
Снимка: iStock

Заради заразата с коронавирус, четирите части на Обединеното кралство подкрепиха плановете да разрешат събиране на до три домакинства "за малък брой дни" по Коледа, предаде БГНЕС.

Британският премиер Борис Джонсън трябва да представи днес по-строга тристепенна система за Англия, която ще бъде въведена след края на настоящата карантина на 2 декември. Очаква се времето за затваряне на кръчми и ресторанти в 22:00 часа да бъде удължено.

Работата по финализиране на договореностите за ограниченията на територията на цялата страна през тази Коледа продължава.

Карантина в китайски град заради открити два случая на COVID-19

Китайските власти въведоха карантина в град Манчули (автономна област Вътрешна Монголия, Североизточен Китай), разположен на границата ...

Един от вариантите, който беше обсъден на срещите този уикенд, беше, че на три домакинства може да бъде позволено да се срещат до пет дни по празниците, съобщи заместник-политическият редактор на BBC Вики Йънг.

Джонсън ще разкаже подробно засилената диференцирана система в изявление пред Камарата на общините днес, а на всеки регион на Англия ще бъде разяснено каква степен на строгост ще имат мерките след края на карантината.

Премиерът също се надяваше да обяви договорености за коледния период в понеделник, но това се отлага поне до вторник, за се даде нужното време на шотландския и уелския кабинет да се съгласят с плановете.

Службата към кабинета заяви, че въпреки постигнатите засега договорености между министри от Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, обществеността ще бъде посъветвана да "остане предпазлива" и че "където е възможно хората трябва да избягват пътуванията и да минимизират социалните си контакти".

Последици

Ваксинираните срещу COVID-19 във Великобритания с "паспорт“ за по-лесно пътуване

Британските власти обсъждат възможността за въвеждане на "COVID паспорти" за тези, които са били ваксинирани срещу новия тип коронавиру...

Кметът на Лондон Садик Хан предупреди, че пандемията от коронавируса е създала "екзистенциална заплаха" за т.нар. Лондонско Сити, защото пътуващите могат да изберат да работят в офиси в предградията или от домовете си в бъдеще. Той призна, че се страхува, че повече хора ще работят извън централната част на Лондон

В интервю пред Observer New Review кметът призна, че промяната в трудовия живот, причинена от пандемията, "го държи буден през нощта", особено страхът, че повече пътуващи ще изберат да работят в предградията, а не в оживения център на града. Това се случва на фона на проучвания, които предполагат, че хората, които са работили от вкъщи от март, сега не са склонни да се върнат към дългите си пътувания в претъпканите градски офис центрове или транспорт. Последните проучвания показват, че много хора се чувстват така, сякаш са по-ефективни в работата си, ако не им се налага да прекарват часове в пътуване до и от централните офиси в Лондон.

Отделни данни разкриха покачване на цените на жилищата в предградията на столицата, като хората се масово се изнесоха от апартаменти и градски квартири извън Лондон.

Хан каза пред Observer New Review: "Мисля, че трябва да приемем факта, че потенциално съществува екзистенциална заплаха за централен Лондон, такъв, какъвто го познаваме. Ще има ли офиси от сателитен тип във външния периметър на Лондон, защото хората може да не искат да работят от вкъщи, а в нови работни зони в покрайнините на града?"

Още: "Висок остава процентът на положителните проби за коронавирус, в три области няма нови случаи"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Шедьоври оживяват в уникална изложба в Лондон (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 29.03 - Задава ли се голяма руска офанзива?

Русия наложи вето в ООН на резолюция, засягаща Северна Корея

Макрон: В Г-20 трябва да сме единни, преди да поканим Русия

Говорител на "Ислямска държава" похвали атентата край Москва

Били ли са отворени аварийните изходи в "Крокус Хол" по време на атаката?

Любовчия: Украински военен началник на калъп с две колежки (ВИДЕО)

Задържаха още един заподозрян за атентата в Москва

Ливанският премиер разцелува секретарката на Мелони, помисли я за нея (ВИДЕО)

Руски Су-27 е свален край Севастопол: Отново приятелски огън? (ВИДЕА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа