Великобритания замълча за минута в чест на принц Филип

5421
Великобритания замълча за минута в чест на принц Филип
Снимка: Getty Images/Guliver

Великобритания се сбогува с принц Филип. 94-годишният монарх, облечен в траурно черно, се присъедини към други висши кралски особи в параклиса, където ковчегът на херцога на Единбург пристигна с тържествени почести, предадоха световните агенции.

Погребението на съпруга на кралица Елизабет II, принц Филип, херцог на Единбург, се провежда в Уиндзор в параклиса „Сейнт Джордж”. Принцът почина на 9 април на 99-годишна възраст.

След като Бъкингамският дворец официално обяви смъртта му, всички държавни знамена на кралските резиденции, правителството и някои военни сгради бяха спуснати.

Знамето на кралското семейство (кралски стандарт) на Уиндзор никога не се спуска, защото престолонаследникът става крал (или кралица) точно в момента, когато предишният монарх умира. По този начин винаги има крал в страната и приемствеността на монархията е осигурена.

Пандемията COVID-19 постави ограничения върху броя на хората, които могат директно да присъстват на параклиса. Бъкингамският дворец заяви, че кралицата трябва да вземе "трудно решение" да намали броя на гостите от планираните преди 800 на 30, но така, че да включва представители на всички клонове на семейството на принц Филип.

Ковчегът беше следван от: Принцеса Ан (дъщерята на кралицата); Принцът на Уелс (най-големият син на кралицата Чарлз, наследник на трона); Графът на Уесекс, принц Едуард (най-малкият син на кралицата); Херцогът на Йорк, принц Андрю (втори син на кралицата); Херцогът на Съсекс, принц Хари; Херцогът на Кеймбридж, принц Уилям; Питър Филипс (син на принцеса Ан); Вицеадмирал сър Тимъти Лорънс (втори съпруг на принцеса Ан); Дейвид Армстронг-Джоунс, граф Сноудън (син на покойната сестра на кралицата, принцеса Маргарет).

Наред с другите, на богослужението ще присъстват съпругата на принца на Уелс, херцогинята на Корнуол, съпругата на принц Уилям, херцогинята на Кеймбридж и графинята на Маунтбатън, която беше приятелка с принц Филип.

Кралицата реши да отмени военните униформи на погребението за всички членове на кралското семейство. Като правило те се появяват с мундири на всички официални събития, включително кралски сватби и погребения.

Издигат паметник на принц Филип

Статуята на съпруга на кралица Елизабет II - херцог Филип от Единбург, който почина на 9-ти април - ще бъде издигната в централната час...

На уебсайта на кралското семейство причината не е обяснена, казва се само, че „всички събрали се трябва да са с маски, членовете на кралското семейство ще бъдат в костюми, на които ще прикачат награди“.

Хората, които носеха ковчега, и духовниците не са включени в общия списък на поканените.

В деня на погребението ковчегът с тялото на херцога на Единбург беше транспортирано в специално модифициран автомобил Land Rover Defender (принц Филип участва в дизайна на каросерията на колата) от частния параклис на замъка Уиндзор до параклис „Сейнт Джордж”.

Ограниченията, свързани с пандемията, направиха погребението много по-скромно от планираното, но всеки, който познаваше херцога лично, твърди, че това много повече съответства на неговите желания.

Темата продължава и в тези материали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Страшна реалност: Завърналите се от Украйна руски военни са убили досега близо 60 цивилни в Русия (СНИМКИ)

Хиляди снаряди, планове за бойни машини и ракети: Германия с нов пакет за Украйна

Кметицата на Париж спешно бе отведена в бомбоубежище при посещението й в Киев (СНИМКА)

Външният министър на Латвия подаде оставка заради скандал с бизнес пътувания

Полша удари руска шпионска мрежа

Бой, отрязано ухо, ток в слабините: Руският омбудсман се гордее колко цивилизована и зряла е Русия (СНИМКИ)

Руската рафинерия край Самара е спряла цялото си производство след удара с дрон

Инструмент за терористите: Кремъл предупреди собственика на „Телеграм“

Путин още не е отишъл в "Крокус Хол", за да не се "меси в работата на специалистите"

Шолц: Редица страни, включително Украйна, обсъждат как да се оформи мирен процес

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа