Властите в Австрия ще подпомогнат медиите

1121
Властите в Австрия ще подпомогнат медиите
Снимка: Getty Images/Guliver

Властите в Астрия планират пакет от помощи за медиите заради кризата с коронавируса, който трябва да бъде определен от Националния съвет на 3 април, съобщи в. „Дер Щандарт”.

Според първоначалните изчисления, вероятно, вестниците ще получат 11 милиона евро специално финансиране, като най-много ще отидат – поради тиража – в „Kronen Zeitung", "Heute" "Oe24", предаде БГНЕС.

Сасоли: ЕС търси начини да помогне на Западните Балкани в борбата с коронавируса

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли в отговор на писмо на председателите на парламентите от Западните Балкани каза, че ...

Търговските частни радио- и телевизионни оператори ще получат допълнителни 15 милиона евро специално финансиране, а от 2019 г. те получават 20 милиона частно финансиране за излъчване.

Собствениците на медии при всекидневници получават финансова подкрепа с еднократна сума от четири евро на копие от средния тираж на основата на информацията от 2019 г. Най-високите субсидии отиват при "Kronen Zeitung" и безплатните вестници " "Heute" и "Oe24" (който е с пазарна версия "Österreich"). В допълнение към ежедневните вестници, правителството планира и пакет от помощи за частни радио- и телевизионни оператори, сочи информация, до която е стигнал „Дер Щандарт”.

В проекта за подпомагане за ежедневниците се споменава средният тираж през 2019 г. Не се уточнява дали става дума за средната стойност през седмицата, или за много по-високите тиражи на неделните издания

При пресмятане въз основа на тиражите през седмицата по данните от 2019 - без неделните издания - „Kronen Zeitung“ ще получи около 3 милиона евро специално финансиране, „Heute“ почти 2,3 милиона евро и „"Oe24/Österreich" около 2,25 милиона евро.

Ако БЦЖ спира коронавируса, което не е доказано, в България надежда има за родените след 1951 г.

Ако хипотезата за БЦЖ, че пречи на коронавируса COVID-19, е вярна, то в България защита имат родените след 1951 година. Това заяви д-р ...

Исканията от издателите на вестниците трябва да се подадат в рамките на четири седмици след края на деня, когато федералният закон бъде обявен и трябва да съдържат подходящи аргументи и доказателства за размера на тиража. Наскоро медийната индустрия се сблъска със сривове на рекламния пазар.

В допълнение към ежедневните вестници трябва да има и пари за частни радио- и телевизионни оператори. След като частните радио- и телевизионни оператори се изправиха пред 70-процентов спад на продажбите, правителството ще „увеличи частния фонд за излъчване, за да може и тук да предприеме ефективни мерки за противодействие“. Според информация от кабинета на канцлера частните радио- и телевизионни оператори ще получат допълнителни 15 милиона евро специално финансиране.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Русия наложи вето в ООН на резолюция, засягаща Северна Корея

Макрон: В Г-20 трябва да сме единни, преди да поканим Русия

Говорител на "Ислямска държава" похвали атентата край Москва

Били ли са отворени аварийните изходи в "Крокус Хол" по време на атаката?

Любовчия: Украински военен началник на калъп с две колежки (ВИДЕО)

Задържаха още един заподозрян за атентата в Москва

Ливанският премиер разцелува секретарката на Мелони, помисли я за нея (ВИДЕО)

Руски Су-27 е свален край Севастопол: Отново приятелски огън? (ВИДЕА)

Зеленски предупреди за голяма руска офанзива през следващите месеци (ВИДЕО)

Естония трябва да удвои разходите за отбрана, за да спре руска инвазия: Естонският главнокомандващ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа