"Военната доктрина" на Владимир Зеленски

4954
"Военната доктрина" на Владимир Зеленски
Снимка: Getty Images/Guliver

Редакцията на украинското издание „Новое время“ разполага с материали, които описват „военната доктрина“ на бъдещия президент на страната Владимир Зеленски. Уточнява се, че документът е предаден на списанието от Иван Апаршин, съветник на избрания държавен глава на Украйна по въпросите, засягащи сигурността и отбраната. Изданието публикува пълния текст на материала, а Агенция „Фокус“ – цялостния му превод.

„Въпросите, свързани със сигурността и отбраната, са отговорност на президента.

Ще осигурим единно ръководство на силите за отбрана в съответствие с принципите и стандартите, приети от страните-членки на НАТО.

Путин е готов за пълно възстановяване на отношенията с Украйна

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия е готова да възстанови изцяло отношенията си с Киев, след като президентските избори в...

В най-кратки срокове ще решим проблема за прехвърляне на системата от военни контролни органи към J, G и S структури.

Постът на началник на Генералния щаб ще бъде отделен от поста главнокомандващ на Въоръжените сили.

Планирането на отбраната и стратегическото използване на Въоръжените сили ще се осъществява от Генералния щаб, а формирането и обучението на войски и сили, както и командването на Въоръжените сили и отделни клонове на войските, използването на войски и сили – от съвместен оперативен щаб.

За да се противопоставим на противник, който ни превъзхожда числено и финансово, ще имаме професионална, доброволна и мотивирана армия, съвместима с армиите на страните от НАТО.

Армията ще бъде подсилена с резерв и система за териториална отбрана.

Зеленски призова за нови санкции срещу Русия

Избраният в неделя бъдещ президент на Украйна Владимир Зеленски в сряда призова за нови международни санкции срещу Русия. Причината - М...

Ще осигурим участие в ръководството на армията на офицери, които се грижат за живота на всеки войник и са способни да спечелят победи.

Командирите, тактическите и оперативните органи ще получат максимална възможна независимост при вземането на решения за отблъскване на въоръжената агресия.

Нито един метър от нашата територия няма да предадем на врага.

Ще създадем модерна система за планиране и управление на финансовите и материалните ресурси на отбраната, базирана не на минимално необходимите изисквания за отбрана, както правим днес, а на регулаторните изисквания, както се прави във водещите армии по света.

Ще избавим Въоръжените сили от необичайните функции. Военното имущество, което не се използва по предназначение, ще бъде прехвърлено на ръководството на централни или местни органи, други органи, упълномощени да управляват държавна собственост.

Зеленски ще се бори срещу корупцията с лишаване от депутатски имунитет

Съветниците на новоизбрания украински президент Володимир Зеленски обявиха антикорупционните му планове, около които се въртеше предизб...

Ще бъде осигурена открита финансова информация за функционирането на сектора за сигурност и отбрана ,и ще бъде осигурен публичен достъп за мониторинг на ефективността на използването на всяка стотинка от отпуснатите финансови ресурси.

Никой няма да печели от армията.

Не само на думи - наистина ще гарантираме прилагането на истинските стандарти на НАТО по отношение на разпределението на финансовите ресурси:

50% от финансовия ресурс ще бъде изразходван за поддръжката на Въоръжените сили, 30% - за тяхното преоборудване, 20% - за обучение на войски и сили;

Изпълнителите ще получат парична помощ на ниво държави-членки на НАТО, ще имат приоритетно право да се запишат в образователни институции, безплатно образование, медицинска застраховка и други подобни.

Путин не поздрави Зеленски за победата, било "твърде рано"

Владимир Путин отказа да поздрави новоизбрания украински президент Владимир Зеленски за категоричната му победа на президентските избор...

Държавата ще гарантира достойна сигурност за всеки войник, когато той служи и когато стане ветеран.

На военнослужещите ще бъде осигурено служебно настаняване. Тези, които имат служба повече от 20 години, ще получат апартаменти по целеви програми, както и чрез дългосрочно ипотечно кредитиране.

Ще осигурим прозрачност на националната отбрана и ще създадем конкурентни условия за частния бизнес и държавните предприятия.

Армията ще получи модерни високотехнологични оръжия.

„Укроборонпром“ ще бъде лишен от функциите за формиране на военно-техническа политика. Новият централен изпълнителен орган ще се занимава с формирането и изпълнението на военно-индустриалната политика“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

В отговор на Путин: Полша излезе от Договора за обикновените въоръжени сили в Европа

Ген. Сирски: Ако руснаците тръгнат пак към Харков, това ще е фатално за тях (ВИДЕО)

Алла Пугачова може да бъде обявена за чуждестранен агент

Руски сили задържаха 9 души в Таджикистан, свързани с атаката в "Крокус"

Сирски обяви официално колко украински военни са пленени при Авдеевка

Руски войник се самоуби без да иска с гранатомет: Немислима глупост (ВИДЕО)

Кулеба: Индия да преосмисли близките си връзки с Русия и да застане до Киев

Ядрени крайцери, подобрения по ракети и дронове: Нови руски оръжия (ВИДЕО)

Пълно унищожение: В окупираните части на Украйна руснаците ще забранят със закон украинските книги

Руски полковник е сред убитите в атентата в "Крокус хол" (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа