Volkswagen: Не търсим алтернатива за завода в Турция

5747
Volkswagen: Не търсим алтернатива за завода в Турция
Снимка: Getty Images

На фона на докладите от последните дни, съгласно които Volkswagen отменя решението си за изграждането на свой завод на територията на Турция, говорител на компанията, отговарящ за производството, подчерта пред кореспондент на държавната информационна Anadolu Agency, че германският автомобилен концерн не търси активно алтернативно място за съоръжението на стойност над един милиард евро.

„Следим отблизо развитието на ситуацията. Не търсим активно алтернативно място“ за завода, увери Лесли Ботге, отбелязва още агенция "Фокус".

Хърватия също влиза в битката за новия завод на Volkswagen

Хърватия също влиза в битката за новия завод на Volkswagen. Това съобщава съобщава местното издание "Вечерний лист", цитирано от БНТ. ...

Припомняме, че в края на август надзорният съвет на Volkswagen бе взел окончателно решение за новия си завод в Турция. Според съобщенията обектът в провинция Маниса край град Измир трябваше да има годишен капацитет от 300 000 превозни средства. Началото на строителството беше планирано за края на 2020 г., началото на производството за 2022 г. Разходите по проекта бяха оценени на около 1,5 милиарда евро.

Volkswagen обмисля от месеци къде да открие новия си завод, като освен Турция, сред потенциалните кандидати бе и България. В предходните седмици в медиите се появиха множество публикации, в които се твърдеше, че германският концерн е избрал района около Измир за новия си завод. Окончателното решение се очакваше в началото на текущия месец.

По-рано икономическото издание Das Handelsblatt, позовавайки се на свои източници от компанията, съобщи, че германският автомобилен концерн отлага реализирането на плана за изграждане на завод в Турция заради военна операция на Анкара в Сирия. При новосъздалата се ситуация не може да има „зелена светлина“ за изграждане на завода в района на Измир, разкриха източниците от автомобилния производител. Германският национален ежедневник Die Zeit цитира говорител на Volkswagen, който подчерта единствено: „Следим ситуацията с голяма загриженост“. Други подробности не бяха представени.

Впоследствие министър-председателят на федералната провинция Долна Саксония Щефан Вайл, който е член на надзорния съвет на германския концерн Volkswagen, коментира за изданието Hannoversche Allgemeine Zeitung информацията за отлагане на решението за изграждане на нов завод на компанията в Турция. „С оглед настоящите условия, не си го представям“, гласи отговорът на Вайл на съответния въпрос. Той описа новата, трета по ред военна офанзива на Анкара в Северна Сирия като „шамар в лицето на човешките права и международното право“.

Плевнелиев твърди, че вдигаме офертата за Volkswagen

България е готова да удвои субсидиите, които ще получи Volkswagen, ако германската компания дойде в България и направи тук новия си зав...

Още по темата четете в тези материали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Кметицата на Париж спешно бе отведена в бомбоубежище при посещението й в Киев (СНИМКА)

Външният министър на Латвия подаде оставка заради скандал с бизнес пътувания

Полша удари руска шпионска мрежа

Бой, отрязано ухо, ток в слабините: Руският омбудсман се гордее колко цивилизована и зряла е Русия (СНИМКИ)

Руската рафинерия край Самара е спряла цялото си производство след удара с дрон

Инструмент за терористите: Кремъл предупреди собственика на „Телеграм“

Путин още не е отишъл в "Крокус Хол", за да не се "меси в работата на специалистите"

Шолц: Редица страни, включително Украйна, обсъждат как да се оформи мирен процес

Бити и заплашвани: В Русия арестуваха журналисти от независими медии (ВИДЕА и СНИМКИ)

След скандала с неявяването руският посланик в Полша избяга от страната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа