Загадъчни убождания с игли във Франция: Има задържани

4869
Загадъчни убождания с игли във Франция: Има задържани
Снимка: iStock/Guliver

Няколко души във Франция бяха задържани по подозрение, че са уболи хора с игли в нощни клубове или на концерти, след като поредица от случаи на подобни атаки всяха паника сред младите, посещаващи нощни клубове, информира Асошиейтед прес. 

Френското министерство на вътрешните работи, прокурори, националната агенция за противодействие на дрогата, обществените здравни органи и доктори не успяха да открият мотив за атаките или дали жертвите са били инжектирани с дрога, вируси или каквато и да било друга субстанция.

От този януари 1004 души са подали официални оплаквания до френските власти за убождания с игли, каза служител на вътрешното министерство пред АП.

В случаите досега, в които има повдигнати обвинения, медицински изследвания не са открили следи от вредни вещества, включително наркотикът гама-хидроксибутират, който често е използван за упояване на жени с цел изнасилването им заради липсата му на вкус и миризма, казаха властите. По телата на пострадалите, повечето от които са жени, са били открити видими следи от инжекции, синини и те са съобщили за симптоми като отпадналост. 

Служител на министерството предупреди, че трябва да се внимава при допускането на връзка между убожданията и наркотика гама-хидроксибутират. 

След продължили с месеци безплодни разследвания властите в Тулон арестуваха 20-годишен мъж, заподозрян в убождане с игла на три жени на 3 срещу 4 юни по време на запис на концерт за телевизията. Той е първият заподозрян, срещу когото бяха повдигнати предварителни обвинения за "умишлено насилие с оръжие (спринцовка) при утежняващи вината обстоятелства".

Politico: Краят на макронизма. Макрон ще трябва да слезе сред простосмъртните

Юпитер излезе от орбита. Може би за първи път френският президент Еманюел Макрон остана без думи. Замаяно от зашеметяващото поражение н...

Прокурорът по делото заяви пред АП, че "заподозреният отрича всички обвинения и все още по презумпция е невинен". В апартамента му не са били открити спринцовки. Той остава в ареста. 

По-късно в същия регион полицията е арестувала двама заподозрени, срещу които са били повдигнати предварителни обвинения за предполагаемо даване на вредно вещество на 10 срещу 11 юни, добави прокурорът. В домът на единия заподозрян са били открити спринцовки и лекарства за инжектиране по лекарско предписание. Мъжът е отрекъл всички обвинения и заявил, че спринцовките и лекарствата са на жена му, която е медицинска сестра.

Други осем души бяха арестувани този вторник, след като лица съобщили, че са били убодени с игли, каза министерството на вътрешните работи. Някои от арестуваните по-късно били освободени. Срещу поне един от тях са били повдигнати предварителни обвинения. 

Страхът от атаки с игли расте сред младите хора във Франция и те са започнали да споделят в социалните медии съвети как да се пазят от убождане. Британското правителство също разследва поредица от "убождания с игли" и полицията в Белгия и Нидерландия съобщи за отделни случаи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Страшна реалност: Завърналите се от Украйна руски военни са убили досега близо 60 цивилни в Русия (СНИМКИ)

Хиляди снаряди, планове за бойни машини и ракети: Германия с нов пакет за Украйна

Кметицата на Париж спешно бе отведена в бомбоубежище при посещението й в Киев (СНИМКА)

Външният министър на Латвия подаде оставка заради скандал с бизнес пътувания

Полша удари руска шпионска мрежа

Бой, отрязано ухо, ток в слабините: Руският омбудсман се гордее колко цивилизована и зряла е Русия (СНИМКИ)

Руската рафинерия край Самара е спряла цялото си производство след удара с дрон

Инструмент за терористите: Кремъл предупреди собственика на „Телеграм“

Путин още не е отишъл в "Крокус Хол", за да не се "меси в работата на специалистите"

Шолц: Редица страни, включително Украйна, обсъждат как да се оформи мирен процес

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа