Заложническа драма в Бургас: Мъж държа 20 часа заключени сина си и майка си

11579
Заложническа драма в Бургас: Мъж държа 20 часа заключени сина си и майка си
Снимка: Actualno.com

Близо 20 часа спецполицаи работиха по освобождаването на тригодишно момченце и неговата 75-годишна баба, държани насила от вчера (21.06.2017 г.) в семейния апартамент в к-с „Славейков” в Бургас от 36-годишния М.Ж. - баща на детето и син на възрастната жена.

Момченцето и баба му са в добро здравословно и психическо състояние, служителите от Института по психология към МВР ще им окажат допълнителна подкрепа, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Ислямисти взеха заложници във филипинско начално училище

Ислямисти окупираха начално училище в южно филипински град, вземайки за заложници хората вътре. „Считано от сега те са в училище...

Около 18:45 часа вчера в Областната дирекция (ОД) на МВР – Бургас бе получено съобщение за възникнал семеен скандал в апартамент в жилищния компрекс, като посетилите адреса полицейски служители от Второ Районно управление – Бургас успели да изведат от жилището 31-годишната П.С. от Бургас. 36-годишният баща обаче заплашил униформените, че ще нарани сина си, ако те опитат да го вземат, и дори опрял във врата му кухненски нож. След заплахата бургазлията успял да заключи входната врата, барикадирал я с мебели и я заковал с подръчни средства, като останал в апартамента на четвъртия етаж с детето и 75-годишната си майка.

Своевременно бил сформиран екип от служители на ОДМВР – Бургас, Института по психология - МВР, криминалисти, специализирани полицейски сили и пожарникари от Районната служба, ръководен от директора старши комисар Калоян Калоянов. Предприето е външно наблюдение и разговори със съседи на мъжа за уточняване на детайли по случая. Психолозите осъществили контакт с М.Ж. за безинцидентно освобождаване на близките му, но срещнали категоричен отказ и изявление на бургазлията, че разполага с огнестрелно оръжие и взривни вещества, които ще детонира при евентуален опит за проникване в апартамента.

Около 14:30 часа днес, екип от „Специализираните полицейски сили” при ОДМВР влязъл в апартамента през терасата, като извел невредими 3-годишното дете и баба му. М.Ж. е задържан за срок от 24 часа и отведен във Второ Районно управление – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

Снимка: Архив

Чужденци бяха взети за заложници в Мали, има загинали

Няколко десетки души бяха взети за заложници от бойци по време на нападение на курорт в предградието на столицата на Мали Бамако. 32 са...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com