Започва постепенно отслабване на мерките във Великобритания

1730
Започва постепенно отслабване на мерките във Великобритания
Снимка: Getty Images

План от четири етапа може да доведе до пълното премахване на коронавирусните ограничения във Великобритания до 21 юни. Това обяви премиерът Борис Джонсън, цитиран от БГНЕС.

Първата фаза предвижда всички училища да бъдат отворени от 8 март. Хората ще имат право да общуват с още един възрастен в парковете и обществените пространства. От 29 март, когато започва великденската ваканция, ще бъде разрешено събирането в паркове и градини на групи до шест души или членовете на две домакинства.

Борис Джонсън обеща „пътната карта“ за излизане от локдауна

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че планът му за вдигане на локдауна в Англия е „предпазлив, но необратим“,предаде ...

Действащата в момента забрана за международни пътувания ще бъде преразгледана по-късно, като най-ранната възможна дата за почивка в чужбина е 17 май, съобщи „Гардиън“. Най-рано от 12 април ще бъдат отворени отново магазини, фризьорски салони, салони за красота, библиотеки, атракциони на открито и заведения на открито.

Най-рано от 17 май ще бъде позволено на две домакинства или групи до шест души да се събират на закрито. Ще бъде разрешено и ограничен брой зрители да присъстват на спортни събития. Най-рано от 21 юни може да бъдат премахнати всички останали ограничения върху социалните контакти и да се разреши провеждането на по-големи събития и отварянето на нощните клубове.

Наред с плана от четири стъпки, министър-председателят стартира поредица от обсъждания, включително дали трябва да се изисква от хората да покажат сертификат за ваксиниране или отрицателен тест за коронавирус. Ще се разгледа варианта дали представянето на „сертификат за ковид-статуса“ би могло да помогне за отварянето на икономиката, като позволи на хората, които имат ваксина или отрицателен резултат от теста, да правят неща, които не биха били разрешени за тези, които не могат да докажат статуса си.

Според експертите, има морални и етични, както и практически въпроси за всеки подобен ход, по който няма единодушие сред управляващите. Изследователска програма ще използва пилотни схеми, включващи тестване и други мерки за провеждане на събития с по-големи мащаби.

Борис Джонсън: Ситуацията с Covid-19 във Великобритания остава опасна

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че страната остава в "опасна и рискова ситуация" по отношение на коронавирусната пандемия, при...

Ще бъдат преразгледани и международните правила за пътуване, като 17 май ще служи за ориентир като възможно най-ранната дата за почивка в чужбина. Друг въпрос, чието решение трябва да бъде взето до 21 юни, ще бъде свързан с изискванията за социално дистанциране, включително прегръдки с приятели и роднини, използването на маски за лице и изисквания за дистанционна работа. Очаква се мерките да бъдат гласувани от парламента преди Великден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Зеленски потвърди: Атакувахме летището в Джанкой (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 18.04 - Републиканците представиха нов военен пакет за Киев

Навалная обвини украинското правителство в грешка и каза дали ще подкрепи Киев

Разрешиха на 16-годишните да си сменят пола в Швеция

Огромна експлозия във Воронеж (ВИДЕО)

Шолц: ЕС да изпрати на Украйна ПВО системи

Франция прибира вила на жената на Путин за милиони

Орбан призова избирателите да гласуват за промяна на върха на евроизборите

Двама руснаци счупиха рекорда за подкуп в страната, обявиха ги за издирване

Украйна е преди НАТО, помагайте: Призив на генералния секретар на НАТО (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа