Завръщането от Шанхай на един френски шеф готвач и ресторантьор

1235
Завръщането от Шанхай на един френски шеф готвач и ресторантьор
Снимка: Ирина Шуликова-Костадинов

Срещата ни е с френски шеф готвач, който започва своята кариерата като кулинар преди двадесет години в Париж. Там, той участва в отварянето на няколко ресторанта. Следва предизвикателството да замине в Шанхай, където кариерата му продължава своето развитие и не след дълго, Филип започва участието си в известен френски ресторант, близо до бреговете на Шанхай.

През последната година Китай обаче се превръща в първата засегната от COVID-19 държава в света и мерките, които държавата взема, за да се бори с епидемията са драстични. Това променя коренно живота на жителите на Китай, а по късно и на хората по целия свят. Ресторантьорският сектор е един от най-засегнатите от пандемията COVID-19. Пътуванията в чужбина са невъзможни за хората в Китай и включително за Филип. Няколко месеца след избухването на пандемията шеф готвачът взема решение да се върне във Франция, за да отвори ресторант в Дювил.

Германия и Франция затягат движението помежду си заради коронавируса

Франция и Германия се договориха да изискват тестове за коронавирус за работници, пътуващи през тяхната обща граница, с цел да се избег...

Срещата ни с Филип е във Вал Д'изер - един от най-популярните ски курорти във Френските Алпи. Тази година за пръв път откакто той познава мястото, ски лифтовете не работят. Промените от настъпването на пандемията са много и въпросът по какъв начин влековете могат да бъдат заменени, предизвиква въображението на всички посетители.

Във Франция ресторантите, баровете и нощните заведения са затворени от октомври миналата година и няма да отворят врати поне до април месец. Ски курортите също са изключително ограничени от рестрикциите в държавата. Секторът на туризма и ресторантьорството в цяла Европа е изправен пред едно от най-големите предизвикателства в историята си от последните десетилетия, а разликите за отделните държави от ЕС се намират в размерите на обезщетение за собствениците.

Вижте във видеото опита на ресторантьор, който се сблъсква очи в очи с пандемията в две от най-силно засегнатите държави в света - Китай и Франция. Един разказ за завръщането в родината, в любимата ски станция, където нищо не е вече както преди - ски лифтовете не работят и няма чужденци.

Филип купува ресторант тази година в Дювил, Франция. За да отвори врати заведението са необходими около три месеца ремонт и ако всичко върви по план, юли месец 2021г., ресторантът би трябвало да посреща клиенти. Естествено, едно от задължителните условия е, държавата да позволи на ресторантьорския бранш да започнат работа. Тъй като заведението на Филип е нов и няма регистрирана дейност за периода преди настъпването на кризата, той не получава никакви помощи и финансира инвестицията си без съдействие от страна на фонда за солидарност.

Франция заема на Чехия 100 000 дози от ваксината на Pfizer/BioNTech

Франция ще даде 100 000 дози от ваксината на Pfizer/BioNTech на Чехия, обявиха от Елисейския дворец. По-рано чешкият премиер Андрей Ба...

От декември 2020 година Министерството на финансите във Франция преразгледа размера на помощите за заведенията. Що се отнася до секторите, подлежащи на забрана за пубилчен достъп като ресторанти, барове, нощни клубове, спортни зали, независимо от техния размер, за месец декември те ще могат да се възползват от помощ, която достига до 10 000 евро или от компенсация в размер от 20 % от месечния оборот, но с лимит до 200 000 евро. Оборотният показател, използван за изчисляване на помощта, може да бъде оборотът за 2019г. или средният месечен оборот, наблюдаван през 2019г.

В последните дни във Франция времето е много добро за месец февруари и за хората става все по-трудно да стоят по домовете си и да се съобразяват с вечерния час в 18:00ч. Също така, редица заведения отварят врати, за да предлагат на клиентите си напитки и храни за вкъщи. В началото на февруари месец финансовият министър на Франция, Бруно Люмер предуреди, че заведенията, които започват работа, ще бъдат лишени от помощи. Рестрикцията е фиксирана за един месец, но при повторно нарушение, достъпът на заведението-нарушител може да бъде прекратен напълно. Министърът направи това изявление след като собственик на ресторант от Дуб, Франция, отправи апел към заведенията да отворят врати в началото на февруари месец.

Автор и монтаж: Ирина Шуликова-Костадинов
Кадри: Димитър Костадинов, Ирина Шуликова-Костадинов

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Френски представители се срещнаха със Зеленски, потвърдиха подкрепата за Киев (ВИДЕО)

Шедьоври оживяват в уникална изложба в Лондон (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 29.03 - Задава ли се голяма руска офанзива?

Русия наложи вето в ООН на резолюция, засягаща Северна Корея

Макрон: В Г-20 трябва да сме единни, преди да поканим Русия

Говорител на "Ислямска държава" похвали атентата край Москва

Били ли са отворени аварийните изходи в "Крокус Хол" по време на атаката?

Любовчия: Украински военен началник на калъп с две колежки (ВИДЕО)

Задържаха още един заподозрян за атентата в Москва

Ливанският премиер разцелува секретарката на Мелони, помисли я за нея (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа