Даниел Радклиф: Пиех, за да бягам от проблемите

17215
Даниел Радклиф: Пиех, за да бягам от проблемите
Снимка: Getty Images / Guliver

Даниел Радклиф завинаги ще остане в съзнанието на вече възрастните си фенове като Хари Потър. Актьорът обаче направи истински пробив в театъра в последната години, който започна с ролята му в "Еквус". Ето какво каза Радклиф пред "The Talks."

 

Даниел Радклиф ще играе Себастиан Коу

Актьорът Даниел Радклиф, известен с ролята на младия магьосник Хари Потър, ще участва във филм за олимпийския шампион Себастиан Коу и н...

- Господин Радклиф, полазват ли ви тръпки в момента преди камерите да започнат да снимат?

- Честно казано, не. Дори не ми се вдига адреналина - може би само ако става дума за каскада или някоя по-напомпана сцена. Когато снимаш филм знаеш, че ще може да заснемеш колкото си искаш дубли, което наистина те облекчава. 

- Веднъж казахте, че носите в себе си спокойствие, което може да е много ефективен ключ към определени роли...

- Използвах това спокойствие още на кастинга за Хари Потър. Тогава, когато играех Хари, не преигравах нищо. Само в редки моменти, които сега като гледам си казвам: "Е, можеше и да си по-зле". Камерата обича спокойствието, увереността, показва ги добре. От рано възпитах тези качества в мен. 

- В живота пак ли сте толкова спокоен човек?  

Даниел Радклиф отново е сам

Звездата от "Хари Потър" Даниел Радклиф официално е прекратил връзката си с актрисата Роузи Кокър, предаде БГНЕС. Говореше се, че акть...

- Не толкова, колкото трябва. Моите родители се занимават с медитация, но аз не мисля, че мога да го правя. Не съм добър в това да забавям скоростите. Единственото, което съм усвоил от тях, е да правя дълбоки вдишвания и да се фокусирам върху дишането си. 

Когато си в театъра обаче няма как да си спокоен - адреналинът нахлува веднага в теб, просто заради страха да се изправиш пред толкова хора. Товага е много важно да спреш да мислиш за ролята си и просто да си кажеш - репетирал съм го, значи ще го направя. Това е изключително ужасяващо, но и вълнуващо. А когато ти се случва всяка вечер в театъра се превръща в уникално изживяване. 

- Тогава няма втори дубъл...

- Да, абсолютно. Всеки път, когато се захвана с нова пиеса, си казвам - "Защо въобще го правя това? Толкова е страшно!". Но после, когато започнеш, идва и отговорът: "А, ето защо", понеже когато върви, удоволствието е много голямо. А когато представлението свърши и си кажеш "Ето, справихме се. И всички сме живи", облекчението е страхотно. 

- Коя е най-голямата сила на актьора? 

Даниел Радклиф иска да бъде злодей

Даниел Радклиф, който в представите на феновете му най-вероятно никога няма да се откъсне от образа на героя Хари Потър, изявява желани...

- Да бъдеш честен към себе си. Ако правиш това, всичко останало ще се случи така, както трябва. В началото на 20-те си години осъзнах, че моето спокойствие пред камерите трябва да се трансформира в чувство за осъзнатост спрямо самия ми живот. Това общо взето означаваше да спра пиенето, а след това да го спра още веднъж...Алкохолът е много бърз и лесен начин да не адресираш собствените си чувства към себе си. Откакто го спрях, започнах да вярвам в себе си повече. Чувствам се добре в кожата си в момента. Сега, когато съм малко по-възрастен, знам по-добре какво искам. Увереността ми се засили и вече знам как да подбирам ролите в кариерата си.

- Съжалявали ли сте за роля, която сте отхвърлили?

 - Не мисля. От всичко, което съм играл, съм научил нещо. Не бих променил нищо от миналото си. А за всички роли, които съм отказал, после съм осъзнавал, че съм бил прав. Дотук всичко е наред. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛИЦА:

Петър Антонов: Всеки може да се роди с талант, но по-важно е моженето

Какви книги чете актрисата Вилислава Кирилова?

Николаос Цитиридис тръгва на турне с ново комедийно шоу

Петър Дочев: Много се радвам на тези артисти, които са расли на улицата

Радивое Андрич: По-скоро бих копал канали, отколкото да работя в офис

Какво чете актрисата Добрина Гецова?

Диа Мантова: Да преподаваш актьорско майсторство е изключително голяма отговорност

Димитър Маринов: Артистът е човек, който приема изкуството като начин на живот

Какво чете актрисата Деляна Хаджиянкова?

Какво чете актьорът от "Ол Инклузив" Петър Калчев?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com