X
 
 

Александрина – детето, което Благоевград обожава

21059 0
photo of Александрина – детето, което Благоевград обожава
Снимка: Личен архив
Всеки град има своите малки таланти. Едни пеят, други рисуват, трети имат изключителни спортни заложби. Александрина Механджийска е една от най-големите малки „звезди” на Благоевград. Момичето се прочува още съвсем малка заради невероятния си глас и ненадминатото поведение на сцена. Участва в телевизионни предавания, пее на почти всеки голям концерт, организиран в града. Освен с музика, Александрина активно участва в редица състезания и проекти, свързани с образованието й.

Днес Александрина е 14 години и продължава да живее в Благоевград. От тази година е приета в музикалната паралелка на НХГ "Св. Св. Кирил и Методий", където активно продължава своето музикално образование. Actualno.com разговаря с Александрина за тайната на успеха й и за мечтите й.

Здравейте, Александрина. Как решихте да се занимавате с музика?

Още съвсем малка, като вид игра, се опитвах да възпроизвеждам музика, чута от телевизора на една йоника-играчка. Установих, че ми е много приятно и на 6 и половина се записах на пиано. Когато станах на 9 се записах и на вокален педагог, но естествено че вкъщи пеех много преди това.

Кое Ви мотивира?

Мотивират ме успехите - наградите, които взимам доста често, обичта на публиката и самият процес на развитие, т.е. самата аз виждам, че колкото повече се занимавам с музика, толкова нещата вървят по-добре. Няма по-приятно нещо от аплодисментите на публиката.

Как реагираха родители Ви на музикалния Ви талант и желанието да се занимавате с музика?

Подкрепят ме безрезервно и съм им много благодарна, защото е ясно, че едно дете без помощта на родителите си няма как да се развива. Нито все още изкарвам пари, нито мога да шофирам, а без това не може. Постоянно съм по конкурси, уроци... Пътуваме почти ежеседмично. Освен това, те се грижат и за стайлинга ми. Много е важна и духовната подкрепа, която ми оказват.

Кое е най-голямото Ви отличие и колко на брой награди имате?

Всички награди са ми ценни, имам 7 награди Гран При, 29 първи места, 4 втори и 5 трети.

Коя е най-важната и защо?

Гран При-тата са ми най-важни, защото са най-високите награди и винаги се взимат най-трудно.

Участвала сте в „Шоуто на Слави”. Какво си спомняте от този период и на какво Ви научи той?

До ден днешен си спомням всеки един кръг от състезанието и всяка песен, която съм изпяла, всяка репетиция, всяка поставена задача, всичко до най-малката подробност. Беше много важна част от моето развитие, помогна ми да свикна много бързо да уча нови песни, научи ме на поведение пред камери, донякъде и на самообладание и дисциплина.

Имате и награди в други области, какви са те, как ги спечелихте?

Държа изключително много на образованието. Има доста предмети, които обожавам - английски език, химия, биология, история... Ходила съм и ходя на олимпиади и състезания по тези предмети, като съм стигала до областни и национални кръгове.

Как минава един ваш ден?

Когато нямам участие или конкурс, денят ми започва с училище, следват уроци по пеене или пиано, след това намирам време за почивка, редейки кубчета на Рубик (новата ми страст), след това си подготвям уроците за следващия ден.

За какво мечтаете?

Мечтая да бъда реализирана личност-уважавана, независима и успяла. Зная, че сега са годините, в които се подготвям за това бъдеще, затова работя постоянно и не спирам да следвам мечтите си.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 30 потребители
 • българин 1 българин преди 6 месеца Профил на трол?
  Боже, Боже, "Днес Александрина е 14 години и продължава да живее в Благоевград.", ами къде да живее бе, много бързате, като стане на 19 ще поеме към Терминал 2.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  А ти си ф*кан Глобалист и защо не се пишеш есеец ? Поради що се срамиш есеец да се пишеш ? Либерален б*кл*к си , не си никакъв Българин.
  : 0 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Но , този /1/ представяш се за българин е убеден Глобалистки проводник на упадък и на задаващата се уникална Вавилонска диктатура , то това пък Македонско девойче Силите на Злото го подготвят за една от най зловещите роли в техният плаН , а то горкото си мисли за някаква независимост. Независимост от продуцента ? Така BABYLON*33 стигна до тук , заради това , че съумя да моделира човешкото съзнани виж още ›› е и успя почти да го убие , но НАДЕЖДАТА НЕ СЪВСЕМ.
  : 0 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Но , този /1/ представяш се за българин е убеден Глобалистки проводник на упадък и на задаващата се уникална Вавилонска диктатура , то това пък Македонско девойче Силите на Злото го подготвят за една от най зловещите роли в техният плаН , а то горкото си мисли за някаква независимост. Независимост от продуцента ? Така BABYLON*33 стигна до тук , заради това , че съумя да моделира човешкото съзнани виж още ›› е и успя почти да го убие , но НАДЕЖДАТА НЕ СЪВСЕМ.
  : 1 !