X
 
 

Историята на една майка, която избира да не изостави болното си дете

11878 0
photo of Историята на една майка, която избира да не изостави болното си дете
Снимка: Facebook
Делянка Постолова сама се грижи за дъщеря си Александра, която е с множество увреждания и е напълно сляпа.

Александра вече е на 34 години, но умственото ѝ развитие и нуждите, които има, са многобройни. Двете жени са "затворници" в дома си в село Дрен, разказва специализираният сайт HelpKarma.com.

Иво, който пише, за да плаща лечението си, представя нова книга

Младият български писател Иво Христов представя романът си "Портиерът към Ада". Иво кани всички свои почитатели на 16 май (четвъртък) о...

Като личен асистент на дъщеря си, Делянка получава около 300 лева, плюс инвалидната пенсия на Александра – 245 лева. Поради липса на пари, Делянка помага в домакинството на приятели в селото, за което получава 30 лв. дневно. Делянка е потънала в дългове и заеми и всичките им доходи се използват за погасяването на кредитите, които имат.

Разходите на месец възлизат на около 600 лв. кредити, 280 лв ток /през зимните месеци/, 30 лв. вода. В тези разходи не са включени необходимите средства за лекарства, памперси на Александра, храна и домакински нужди.

Затрудненията започнали преди 3 години, когато внезапно съпругът на Делянка получил инсулт. Наложило се жената да напусне работа, за да го обгрижва.

Състоянието на мъжа ѝ се влошавало, а за лечението им трябвали пари.

Това се оказало превратният момент в техния живот. Необходими били средства за транспорт, за рехабилитации, средства за ампутации на краката.

Малкият Ники продължава битката си с церебралната парализа

Малкият Никола Атанасов, за когото вече сме ви разказвали, има нужда от нашата помощ, за да се справи с детската церебрална парализа - ...

Въпреки трудностите, Делянка не се отказала. Единствената ѝ мисъл и надежда била да го запазят до тях. Наложило се да тегли кредити, да взима на заем от приятели, роднини, познати.

За съжаление, на 17 юни 2017 г. бащата на Александра умира, а след 1 седмица и свекърът на Делянка, който до онзи момент също помагал със своята малка пенсия.

Така Делянка и Александра останали сами с многобройните заеми.

За съжаление, през времето, когато работи, Делянка се налага да остава Александра самичка. За да може да наблюдава случващото се с дъщеря си и да може да работи спокойно, дарител, закупил камера, с която да следи онлайн и в реално време какво прави дъщеря ѝ и дали се чувства добре.

Ако желаете да помогнете на двете жени, може да го направите тук.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители