Пловдивският фотограф Соня Станкова представи „Лицата на Пловдив“

5346
Пловдивският фотограф Соня Станкова представи „Лицата на Пловдив“
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

Един от най-именитите пловдивски фотографи Соня Станкова представи по нетрадиционен начин своята изложба, озаглавена „Лицата на Пловдив“. Снимките бяха показани на екран на входа на сградата на кметството на „Западен“, като всеки минувач можеше да се спре и да се запознае с творчеството й.

На екрана бяха прожектирани около 550 фотографии, заснети специално за изложбата. Соня Станкова разкрива, че е започнала да работи по проекта още през 2014-та година, когато Пловдив бе избран за Европейска столица на културата. „Портретите бяха 500, но сега добавих и 50 пейзажа от града, снимани през този период“, заяви при представянето на изложбата Соня Станкова.

Тя уточни, че тези фотографии са по-различни от представените при официалното откриване на Пловдив – Европейска столица на културата на 12 януари. Тогава изложбата бе част от програмата, като снимките бяха показани на огромната кула, издигната в центъра на града. За разлика от тази през януари, обаче, сега кадрите са по-отворени и не съдържат само лица, а разкриват и част от фона.

„Фотографията е документ за времето и портретите, които съм правила, аз съм ги направила така, че градът да присъства в тези портрети. Това е документ за хората, които са живели в този период, за това как е изглеждал Пловдив, как сме изглеждали всички ние“, допълни известният фотограф. Тя уточни, че изложбата ще бъде предоставена на пловдивския архив и на Регионалния исторически музей.

Изложбата е част от културния календар на района и се проведе под патронажа на кмета Димитър Колев. С нея от районното кметство в „Западен“ за пореден път изнесоха изкуството на открито сред хората. През последните години именно тук възникнаха няколко подобни инициативи, като най-значимата от тях е „Музика в парка“. В нейните рамки се проведоха няколко големи концерта на различни места в района, като участие взеха „Биг Бенд Пловдив“,  хор "Иван Спасов" и хор „Тримонциум”

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com