Берти Фогтс: Азербайджан и България са еднакво силни

22777
Берти Фогтс: Азербайджан и България са еднакво силни

Германският селекционер на Азербайджан Берти Фогтс смята, че България не е сред най-лесните съперници за тима му в предстоящите квалификации за Евро 2016 във Франция.

Азерите стартират квалификациите с домакинство срещу родните национали на 9 септември от 19:00 часа българско време. Други съперници в група “H” са Италия, Хърватия, Норвегия и Малта.

Николай Гигов: Няма да се откажа от Локомотив (София)

Собственикът на Локомотив Сф Николай Гигов отрече информациите в пресата, че смята да напусне "железничарите". Пред Гонг босът на &bdqu...

“Започваме срещу България, след това играем срещу Италия и Хърватия - виждате, че това са много лесни съперници (смее се). След това ще видим” - споделя Фогтс в интервю за сайта на Германския футболен съюз (ГФС).

Според Фогтс от тези мачове ще стане ясно какво бъдеще го чака. Има вероятност той да продължи да бъде съветник на своя сънародник Юрген Клинсман, който е селекционер на САЩ. Фогтс правеше това по време на Мондиал 2014 в Бразилия, където „янките” отпаднаха от Белгия (1:2 след продължения) на осминафиналите.

България и Азербайджан са съседи в най-новата класация на ФИФА. Възпитаниците на Любослав Пенев са на 72-о място, а азерите са веднага след тях. От съперниците ни в предстоящите европейски квалификации най-напред е Италия (14), следвана от Хърватия (17), Норвегия (52) и Малта (146).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ