Бразилия уплаши ФИФА, стадионите не са готови

11422
Бразилия уплаши ФИФА, стадионите не са готови
Снимка: Getty Images/Guliver

Организаторите на Световното първенство по футбол продължават да държат под напрежение ФИФА. Бразилците още ни са готови с всички стадиони, които ще приемат мачовете от шампионата.

Инспектори на световната футболна централа проверяват съоръженията през последните няколко дни и не са особено доволни от вида им. В Манаус по "Арена Амазония"' има още доста работа. Стадионът трябваше да бъде напълно завършен още през декември, но редица проблеми забавиха проекта. Трима работници загинаха по време на строителните дейности, които струваха 285 млн. долара на организаторите.

Изпълнителите на строежа побързаха да го открият преди месец, но проверката на ФИФА установи, че той не е готов. Част от тревното покритие е в лошо състояние, трибуните не са напълно готови, пресцентърът, съблекалните и инфраструктурата също. Макар че домакините обявиха, че 98% от работата по съоръжението е свършена, те ще трябва да се надбягват с времето, за да са в готовност до откриването на шампионата през юни.

Заради неуредиците от ФИФА заплашиха, че някои от градовете с недовършени стадиони могат да бъдат лишени от домакинство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com