Инфантино: Време е да благодарим на Русия

2477
Инфантино: Време е да благодарим на Русия
Снимка: Gulliver/GettyImages

Президентът на ФИФА Джани Инфантино благодари на Русия за посрещането на Световното първенство по футбол по време на галаконцерта „Нощ в Болшой“ в прочутия оперен и балетен театър.

"Скъпи Путин, скъпи приятели. В момента съм преизпълнен с емоции от това страхотно място - Болшой театър. Иска ми се да кажа няколко думи. В навечерието на световния шампионат, който ще се играе на прекрасния стадион "Лужники" в Москва, време е да кажа благодаря. Благодаря на играчите - главните актьори на Световното първенство, които блестяха на терена и ни изпълниха с прекрасни емоции", каза той.

Инфантино: Това бе най-добрият Мондиал в историята

"Преди началото на Световното първенство казахме, че искаме то да бъде най-доброто в историята и то наистина бе такова", обяви презид...

След което благодари на треньорите, "които крещяха и се стараха да заредят играчите с победен дух."

Благодаря на съдиите, които бяха превъзходни и осигуриха честна конкуренция. Стотици милиони запалянковци в цял свят и стотици хиляди, които дойдоха в Русия от всички краища на планетата. Всички фенове с гордост носиха своите национални флагове и празнуваха това събитие заедно с Русия. Време е да кажа благодаря на Русия. Голямо благодаря, Русия! Благодаря на руския народ, на всички доброволци, на всеки, който е бил съпричастен към това, този шампионат да има невероятен успех. Просто погледнете усмивките им в последния месец, днес, утре. Това е лицето на Русия. На тази Русия, която обичаме. Благодаря", допълни Инфантино.

"На първо място на президента Путин, за вашата преданост, страст. Без вас това нямаше да бъде възможно. Поздравления. Заедно свършихме голяма работа. Мисля, че в тази страна през последния месец се случиха две събития, освен чудесния футбол. Първо, Русия се превърна в истинска футболна страна. Забравете хокея, всички зимни спортове, защото сега официално Русия е футболна страна. Черчесов, Акинфееев... те подариха емоции не само на руснаците, а на всички нас по стадионите и улиците, които ликуваха. И на света, 4 млрд. хора, които гледаха този шампионат, красотата на тази страна с невероятно богата в културен план и история. Открихме това, светът научи за него. Признателни сме. Всичко показва, че този шампионат стана не само най-великото шоу на планетата, но и най-добрият в историята. Затова - искрено благодаря", каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com