Коронавирус уби известен футболен деятел, "Уимбълдън" е защитен финансово от COVID-19

1905
Коронавирус уби известен футболен деятел, "Уимбълдън" е защитен финансово от COVID-19
Снимка: iStock/Guliver

Бившият президент на френския гранд Олимпик Марсилия Папе Диуф почина на 68-годишна възраст от новия коронавирус, съобщи семейството му пред АФП. Диуф, който е роден в Чад, но имаше френско и сенегалско гражданство, бе начело на Марсилия между 2005 и 2009 година и помогна да се изгради тима, който през 2010 спечели шампионската титла в Лига 1, припомня БГНЕС.

Той е бил хоспитализиран в Сенегал и се превръща в първата жертва на COVID-19 в западноафриканската страна. Диуф е трябвало да бъде транспортиран до болница в Ница вчера, за да продължи лечението си там, но здравословното му състояние рязко се е влошило и той е бил поставен на респиратор, което не у е позволило да пътува.

Джокович подчини Федерер във велик финал на Уимбълдън

Две от най-големите легенди в тениса - Роджър Федерер и Новак Джокович, изиграха велик финал на "Уимбълдън". Двубой, който едва ли ще ...

"Да бъдеш президент на Марсилия е труден пост, който са заемали много малко хора с такъв произход. Той обаче даде всичко от себе си и спечели сърцата на хиляди фенове", коментира настоящият президент на клуба Жак-Анри Ейро.

"Папе ще остане в сърцата на феновете на Марсилия завинаги като един великите архитекти на клубната история", написаха от отбора на официалния си сайт.

Междувременно британският таблоид Daily Mail написа, че организаторите на "Уимбълдън" ще разчитат на сериозна застраховка, за да си възстановят финансовите щети от отменянето на турнира, което се очаква да бъде потвърдено най-късно утре.

Легендарният турнир няма да се състои за първи път от времето на Втората световна война заради пандемията от COVID-19, но организаторите от Британската тенис федерация са се подсигурили при подобни форсмажорни обстоятелства. Мащабната застраховка, която им струва седемцифрена сума всяка година, покрива всякакви варианти, включително пандемия, тероризъм или дори смъртта на кралица Елизабет II. "Уимбълдън" е единственият турнир от Големия шлем, който има такава застраховка, а това ще спести на организаторите около 260 милиона евро загуби.

Земеделският министър: Не се заразяваш с коронавирус чрез храна, първо да се продава българското

Категорично няма доказателства, че коронавирус се предава чрез храна. Това заяви категорично земеделският министър Десислава Танева. Тя...

Миналия месец от Френската тенис федерация обявиха, че друг от турнирите от Големия шлем - "Ролан Гарос", се отлага и ще се проведе в края на септември, което разгневи Асоциацията на професионалните тенисисти и организаторите на други турнири, които са насрочени за есента - например Laver Cup, който се появи по инициатива на Роджър Федерер. От "Ролан Гарос" са били изправени пред подобни загуби - 260 милиона евро, но без застраховка, което е принудило организаторите да направят всичко възможно, за да се състои надпреварата.

Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 1 април"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

Потвърдено: Ливърпул е в преговори за нов мениджър, който е уверен, че ще наследи Клоп

Гол в 95-ата минута донесе успеха на Рома при преиграването с Удинезе (ВИДЕО)

Неочакван обрат: Шави остава начело на Барселона

Класен финт и перфектна асистенция: Мбапе твори във Франция (ВИДЕО)

Български национал блести в елита на Кипър

Мбапе и Дембеле се развихриха за разгром на ПСЖ, но Монако отложи празненствата (ВИДЕО)

Ливърпул се сгромоляса в дербито с Евертън, Юнайтед се измъчи с последния (ВИДЕО)

Байерн стартира преговори с националния селекционер на Австрия

Хоспитализираха аржентинска легенда, състоянието му е стабилно (ВИДЕО)

Арестуваха двама футболисти от Висшата лига по обвинение в изнасилване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com