Обзор на първенствата в Европа (ВИДЕО)

769
Обзор на първенствата в Европа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / Guliver

Висша лига, 21 кръг

Голямото дерби на Острова противопостави съперниците от Северозапада Манчестър Юнайтед и Ливърпул. След много битка, емоции и спиращо дъха надиграване, двата тима си поделиха точките- 1:1. Джеймс Милнър откри от дузпа в 27 минута, след игра с ръка на Пол Погба. Златан Ибрахимович обаче реализира с глава в 84 минута и донесе точката за тима на Жозе Моуриньо.

Лидерът Челси продължава да трупа аванс в класирането. Сините победиха шампиона Лестър с класическото 3:0 като гост. Два от головете бяха дело на Маркос Алонсо, а третото попадение отбеляза Педро.

Кръгът беше ужасяващ за Пеп Гуардиола и неговия Манчестър сити. "Гражданите" загубиха катастрофално с 4:0 при визитата си на Евертън. За "Карамелите" се разписаха белгийците Лукако и Миралас, както и тийнейджърите Том Дейвис и Адемола Люкман.

Класиране след 21 кръг: Челси - 52т., Тотнъм - 45т., Ливърпул - 45т., Арсенал - 44т.

Примера дивисион, 18 кръг

Битката за титлата в испанското първенство изглежда все по-напрегната и ожесточена. Севиля нанесе първо поражение на Реал Мадрид от 40 мача и вече уверено гледа към първото място в Ла Лига. Андалусийците изоставаха до 85 минута, но чрез автогол на Серхио Рамос и попадение на Стефан Йоветич в добавеното време на срещата, се добраха до така важните 3 точки. Преди това Роналдо даде аванс на "Белия балет" в 67 минута от дузпа.

Преследвачите Барселона и Атлетико Мадрид също запиха победи в кръга. Каталунците разгромиха Лас Палмас с 5:0. Луис Суарес вкара два гола, а с по един се отчетоха Лионел Меси, Туран и Алейш Видал. Тима на Чоло Симеоне се добра до победата срещу Бетис с гол на Николас Гайтан още в 8 минута.

Класиране след 18 кръг: Реал Мадрид - 40т.(мач по-малко), Севиля - 39т., Барселона - 38 т., Атлетико Мадрид - 34т.

Серия А, 20 кръг

Голямото дерби на Англия завърши без победител

Манчестър Юнайтед и Ливърпул завършиха 1:1 на "Олд Трафорд" в 50-ия сблъсък между тези два тима във Висшата лига. Джеймс Милнър откри ...

Ювентус загуби при гостуването си на Фиорентина и по този начин битката за върха в италианското първенство се завърна с пълна сила. Калинич и Бадел вкараха за "виолетовите", а Игуаин върна едно попадение за "Старата госпожа", което обаче се оказа недостатъчно.

Рома се доближи на само една точка от лидера, благодарение на победата си като гост на Удинезе. Единственото попадения реализира Найнголан още в 12 минута на срещата.

Класиране след 20 кръг: Ювентус - 45т.(мач по-малко), Рома - 44т., Наполи - 41т., Лацио - 40 т.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com