Сривът в Ливърпул и Челси – има ли излизане от кризата? (ВИДЕО)

6632

Два от най-големите европейски грандове - Ливърпул и Челси, се намират в сериозна криза през настоящия сезон. Двата тима се намират в средата на подреждането във Висшата лига, а представянето на терена не отговаря на техните стандарти. Има ли обаче излизане от тази криза - и то току преди елиминациите на Шампионска лига, където ще играят и Ливърпул, и Челси?

Спортният журналист и футболен анализатор Теодор Борисов сподели в интервю пред Actualno.com, че щетите в Челси са по-големи, отколкото тези при Ливърпул. Той смята, че на "Анфийлд" е изграден култ към личността на Юрген Клоп, като се забравя, че и той е човек и може да греши - най-вече по отношение на трансферната политика на клуба.

И Юрген Клоп е човек

"При Ливърпул се беше създал един култ към личността на Юрген Клоп, който с оглед на нещата, които той спечели през всички тези сезони, е напълно нормално. Забравя се, че все пак и той може да греши, най-вече при трансферната политика. Това, което го критикуват сега, е защо е взел Коди Гакпо", сподели Теодор Борисов пред Actualno.com.

Кашата в трансферната политика на Ливърпул

"Едва ли не, че този трансфер се прави само за да се изпреварят преките конкуренти и че няма нужда от него. Показателите на Дарвин Нунес не са толкова лоши, но като ги сравним с тези на Ерлинг Холанд се адаптира по-трудно. Още повече, че е склонен на не малко пропуски. Това е нормален път, който Ливърпул трябва да мине", добави още той.

Юрген Клоп

Грешните харчове в Челси

Тео Борисов смята, че Челси е в по-трудна ситуация от Ливърпул. "При Челси щетите са по-големи, защото там бяха похарчени най-много пари - и продължават да се харчат. В трансфера на Михайло Мудрик аз лично намирам по-скоро символична и политическа роля, отколкото спортно-техническа", каза той.

Колко е реалната цена на Михайло Мудрик?

"Никой не може да ме убеди, че Мудрик струва толкова много (100 млн. евро), дори в настоящия раздут футболен пазар. Спомням си преди година, когато Роман Абрамович, в опит да се спаси, каза, че всичките пари от продажбата на Челси ще бъдат дадени за подпомагане на Украйна.

НЕ е Арсенал: Коя е най-голямата ИЗНЕНАДА в топ 5 първенствата на Европа? (ВИДЕО)

Английският гранд Арсенал изненада почти целия футболен свят, след като през този сезон е лидер във Висшата лига, изпреварвайки действа...

Михайло Мудрик

Феновете на Челси трябва да се надяват наистина на чудо, защото настоящият отбор се нуждае от време да се развие, а виждаме как вървят нещата при конкуренцията - никой няма да ги чака", добави още футболният анализатор.

Кризите в Челси и Ливърпул бяха само една малка част от разговора с Теодор Борисов. Цялото интервю, в което се засягат теми от Висшата лига и Шампионска лига до българската Първа лига, гледайте ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

Непопулярен треньор наследява Юрген Клоп в Ливърпул

"Нещата можеха да бъдат различни": Моуриньо се оплака от Ман Юнайтед

Спорт по телевизията днес – 23 април 2024 г.

Груев и Лийдс с важна победа в 7-голов трилър по пътя за Висшата лига (ВИДЕО)

Официално: Интер триумфира в Серия А по най-сладкия начин - победа над Милан (ВИДЕО)

Носител на "Златната топка" поема тим от Серия А

Президентът на Барселона: Може да поискаме преиграване на мача с Реал

Сър Алекс след спечелена купа: Ние сме най-големите късметлии, това е позор! (ВИДЕО)

Рой Кийн попиля Ман Юнайтед: Този отбор няма лидери и хора с характер

Изненада: Натирен от Байерн преговаря с Манчестър Юнайтед

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят