Сривът в Ливърпул и Челси – има ли излизане от кризата? (ВИДЕО)

6624

Два от най-големите европейски грандове - Ливърпул и Челси, се намират в сериозна криза през настоящия сезон. Двата тима се намират в средата на подреждането във Висшата лига, а представянето на терена не отговаря на техните стандарти. Има ли обаче излизане от тази криза - и то току преди елиминациите на Шампионска лига, където ще играят и Ливърпул, и Челси?

Спортният журналист и футболен анализатор Теодор Борисов сподели в интервю пред Actualno.com, че щетите в Челси са по-големи, отколкото тези при Ливърпул. Той смята, че на "Анфийлд" е изграден култ към личността на Юрген Клоп, като се забравя, че и той е човек и може да греши - най-вече по отношение на трансферната политика на клуба.

И Юрген Клоп е човек

"При Ливърпул се беше създал един култ към личността на Юрген Клоп, който с оглед на нещата, които той спечели през всички тези сезони, е напълно нормално. Забравя се, че все пак и той може да греши, най-вече при трансферната политика. Това, което го критикуват сега, е защо е взел Коди Гакпо", сподели Теодор Борисов пред Actualno.com.

Кашата в трансферната политика на Ливърпул

"Едва ли не, че този трансфер се прави само за да се изпреварят преките конкуренти и че няма нужда от него. Показателите на Дарвин Нунес не са толкова лоши, но като ги сравним с тези на Ерлинг Холанд се адаптира по-трудно. Още повече, че е склонен на не малко пропуски. Това е нормален път, който Ливърпул трябва да мине", добави още той.

Юрген Клоп

Грешните харчове в Челси

Тео Борисов смята, че Челси е в по-трудна ситуация от Ливърпул. "При Челси щетите са по-големи, защото там бяха похарчени най-много пари - и продължават да се харчат. В трансфера на Михайло Мудрик аз лично намирам по-скоро символична и политическа роля, отколкото спортно-техническа", каза той.

Колко е реалната цена на Михайло Мудрик?

"Никой не може да ме убеди, че Мудрик струва толкова много (100 млн. евро), дори в настоящия раздут футболен пазар. Спомням си преди година, когато Роман Абрамович, в опит да се спаси, каза, че всичките пари от продажбата на Челси ще бъдат дадени за подпомагане на Украйна.

НЕ е Арсенал: Коя е най-голямата ИЗНЕНАДА в топ 5 първенствата на Европа? (ВИДЕО)

Английският гранд Арсенал изненада почти целия футболен свят, след като през този сезон е лидер във Висшата лига, изпреварвайки действа...

Михайло Мудрик

Феновете на Челси трябва да се надяват наистина на чудо, защото настоящият отбор се нуждае от време да се развие, а виждаме как вървят нещата при конкуренцията - никой няма да ги чака", добави още футболният анализатор.

Кризите в Челси и Ливърпул бяха само една малка част от разговора с Теодор Борисов. Цялото интервю, в което се засягат теми от Висшата лига и Шампионска лига до българската Първа лига, гледайте ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

Пореден удар: Клуб от Висшата лига няма пари да довърши стадиона си

Интер сгафи, но титлата може да дойде по най-сладкия начин (ВИДЕО)

За историята: Байер сгази Вердер и спечели за първи път титлата в Бундеслигата (ВИДЕО)

Астън Вила шокира Арсенал в края и направи услуга на Манчестър Сити (ВИДЕО)

Ливърпул се срина срещу слабак и се отдалечи от титлата във Висшата лига (ВИДЕО)

Шотландски гранд иска национал на България

Гол красавец на Жоао Феликс донесе труден успех на Барселона (ВИДЕО)

Колеблив Юнайтед: "Червените дяволи" не успяха да изядат "черешките" (ВИДЕО)

Минимален успех запази преднината на Реал Мадрид на върха (ВИДЕО)

Байерн се върна на победния път, 10 от Дортмунд устискаха ценен успех (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят