Учителя срещу Ученика - зрелище с предизвестен край

2106
Учителя срещу Ученика - зрелище с предизвестен край
Снимка: Guliver/GettyImages

Ако Лестър е най-големият аутсайдер в Шампионска лига, то тогава Реал Мадрид трябва да бъде поставен на 7-о място в класацията за отбори, които могат да спечелят турнира. Странно е да говоря така за отбор, който е печелил надпреварата 11 пъти, включително и през миналия сезон, но жребият не беше никак благосклонен към "кралския клуб". Шампионите на Европа се паднаха с Байерн Мюнхен, което е достатъчно тежък жребий, и то без да намесваме факта, че баварците са водени от архитекта на настоящия тим, воден от Зинедин Зидан - Карло Анчелоти.

Италианският гений в треньорската професия осъществи мечтата на "мадридистите", печелейки така бленуваната "Десета", връщайки ореола на победител на "Сантиаго Бернабеу". Дон Карло е човекът, осъществил преминаването от 4-2-3-1 към 4-3-3 - схемата, с която играе в момента "белия балет". Той изгради облика на този тим, а освен това научи на занаят човека, срещу когото ще се изправи тактически - Зинедин Зидан.

Фортуна обича аутсайдерите и красивите истории - ако не вярвате, питайте Лестър

Шампионът на Висшата лига Лестър получи нов шанс от съдбата в Шампионска лига, след като "лисиците" избегнаха куп титани и се паднаха с...

Байерн Мюнхен има уникално предимство преди най-интересния сблъсък от Шампионска лига и това е именно Анчелоти. Той направи точно това, което Хосеп Гуардиола не успя през последните 3 сезона - да подготви тима за втората половина на сезона. Воденият от Пеп тим не издържаше физически в края на сезона, докато през тази кампания "ФК Холивуд" започна трудно, италианецът беше критикуван жестоко, но сега Байерн преминава с лекота през съперниците си и играе с много по-висок интензитет в играта си, отколкото преди януари тази година. Байерн продължи тенденцията от времето на Гуардиола да играе с много владение на топката, но вече е и много по-директен отбор, който прави капани на всякъде по терена и може да контраатакува - фактор, който липсваше при Гуардиола.

Втората част прочетете в Sportlive.bg!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят