В Шампионска лига групата на смъртта е непредсказуема

25969
Снимки: Getty Images

След първите двубои от груповата фаза на Шампионската лига за тази седмица се получиха доста интересни резултати и непредсказуемо класиране на някои от отборите за фазата на елиминациите.

Най-интересно е класирането в група F, където „Арсенал”, „Борусия Дортмунд” и „Наполи” до момента имат актив от по 6т. В един от снощните сблъсъци, между „Арсенал” и „Борусия”, германците малко неочаквано взеха три точки след победния гол на Левандовски осем минути преди края на мача. В другата среща от групата, отборът на Рафаел Бенитес очаквано взе победа над „Олимпик Марсилия”, а французите почти сигурно няма да преминат груповата фаза в Шампионска лига, а и вероятно няма да се класират за елиминациите в Лига Европа.

Ще се събуди ли Ювентус в Мадрид?

След големия сблъсък между „Милан” и „Барселона” в Шампионската лига предстои друг футболен спектакъл – т...

В група E „Челси” постигна класически успех над „Шалке” с 3:0 като гост, след отбелязани два гола от Фернандо Торес и един от Еден Азар. В момента двата отбора са с равен актив от шест точки, но Челси оглавява групата с по-добра голова разлика. За треньора Жозе Моуриньо това е важна победа на немска земя, като според него отборът му може да се смята за първенец в групата. В другия мач „Базел” и „Стяуа” си разделиха по една точка, като късният гол на Леандро Тату освен че е първи за румънците в надпреварата до момента, също и измъкна под носа победата на швейцарския тим. Въпреки това „Базел” запазва реални шансове за преминаване на груповата фаза или поне класиране за Лига Европа с актив от четири точки.

В група G „Атлетико Мадрид” остава на челна позиция с пълен актив от точки, побеждавайки отбора на „Аустрия Виена” с 3:0 като гост. Испанците успяха да постигнат класическа победа след като откриха резултата още в 8-та минута с гол на Раул Гарсия, а Диего Коста отбеляза още две попадения и оформи крайния резултат. В другия мач Зенит постигна важен успех над Порто след късен гол на Кержаков. Така Зенит зае втората позиция с актив от четири точки, следван от „Порто” с три, а в дъното е отборът на „Аустрия Виена” с една, като битката за второто място в групата  по всичко личи, че ще е много ожесточена.

Интересни резултати имаше и в последната група на Шампионската лига. В най-интересния двубой „Барселона” и „Милан” си разделиха по една точка. Резултатът откри Робиньо още в 9-та минута след отлична асистенция на Кака, но отговорът на „Барселона” не закъсня и Меси бе точен за 1:1 в 23-та минута. Според треньора на „Милан”, Масимилиано Алегри, тимът му се е представил много добре в защита и е организирал опасни атаки, а крайният резултат го удовлетворява. В другия двубой „Селтик” постигна важен успех над „Аякс” с 2:1, въпреки че в отбора има много контузени състезатели. Така шотландците също остават с реални шансове за преодоляване на груповата фаза, като моментното класиране обещава доста интригуващи срещи в следващите три кръга от груповата фаза.

Тази вечер също ще има интересни срещи, като най-очакваната от тях е сблъсъкът между „Реал Мадрид” и „Ювентус” от 21:45 часа българско време.

Милан се измъкна в последната секунда срещу Аякс

Вторият кръг от груповата фаза на Шампионската лига отново беше белязан от драматичен развой, но големите фаворити в турнира успяха да ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com