Община Трявна приключва изграждането на центъра за водолечение в МБАЛ "Теодосий Витанов"

1696
Община Трявна приключва изграждането на центъра за водолечение в МБАЛ "Теодосий Витанов"
Снимка: Община Трявна

Ремонтните дейности по реновирането на стария медицински център за водолечение в отделението по Физиотерапия и рехабилитация в МБАЛ “Д-р Теодоси Витанов” в град Трявна текат с пълна сила. Проектът бе спечелен от Община Трявна и предвижда преустройството на сектора за водолечение, който е разположен на ет. 1, блок 2 в местната болница.

Припомняме, че медицинският център беше дълги години в лошо състояние и не предоставяше необходимите процедури с водолечение. Затова и неговото възстановяване също се превърна в един от водещите приоритети на Община Трявна. Общият бюджет на проекта е на стойност 100 000 лв., като 45 000 лв. са отпуснати по Проект “Красива България”, а съфинансирането е от Община Трявна в размер на 55 000 лв.  

В момента по проекта се извършват довършителни ремонтни дейности по интериора и дизайна на центъра – поставяне на преградни стени от гипсокартон; завършване на фаянс и теракот; цялостно почистване на стария английски двор и монтаж на предоставеното по проекта медицинско оборудване.

Обособена е зона за релакс, където предстои доставка и поставяне на инфрачервена сауна. Температурата в нея ще бъде около 50-60 градуса по Целзий с относителна влажност на въздуха 12%. Предвижда се на ползвателите да бъде осигурена възможност за студен душ и суховъздушно охлаждане в релакс-зоната. Достъпът до тях ще се осъществява от централния коридор на отделението през обособените съблекални за мъже и жени със самостоятелни душове и санитарни възли.

По проекта предстои и монтирането на джакузи в обособената хидролечебна секция, което също ще предостави съвременни процедури с водолечение. За целта ще се използва питейна вода, която отговаря на санитарно-хигиенните норми и която ще бъде затопляна чрез електрически бойлер. Лечебният ефект се постига чрез класически или подводноструен масаж. 

Благоприятните и лечебни свойства на водата са доказани още от древни времена. Не случайно те са използвани и прилагани наред с качествата и ползите от слънчевата светлина и чистия въздух. Затова и днес, всички бъдещи ползватели и медицински екип от двама лекари, четирима рехабилитатори, един кинезитерапевт и двама санитари ще използват отново силата на това природно богатство. Работата по завършване на ремонтните дейности в Центъра за водолечение в МБАЛ “Д-р Теодоси Витанов” се очаква да приключи до началото на следващия месец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГАБРОВО:

Заради явна грешка: Тунелът под Шипка ще продължи да кротува още дълго време

Възрастно семейство загина при пожар в Габрово

Заради неработещ светофар: Патрулка и кола се удариха в Габрово

Финансов колапс: Дряновски завод е поставен на ръба след спрян договор за модернизация на вагони

Теди Джорджо: Трябва да има образователен ценз за кандидатите за кметове и общински съветници (ВИДЕО)

Балотажът в Габрово: ГЕРБ бие „Възраждане“

Държавата отпусна пари за парно в Габрово

В Габрово: Над 15% недействителни бюлетини за общински съветници

Николай Косев: Добруването на Габрово ще бъде вдъхновението за мен и екипа ми

Корекции за близо 2 млн. лева са наложени на община Габрово

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Габрово