7 стайни растения, които допринасят за растежа на финансите

33501
7 стайни растения, които допринасят за растежа на финансите
Снимка: iStock

Стайните цветя могат да притежават магически свойства - нашите предци са смятали така. Но дори скептиците все още вярват в това.

1. Алое

Това цвете отдавна се смята за магическо растение. То не само лекува рани, лекува много заболявания и перфектно овлажнява кожата, но също така има добър ефект върху аурата. Алоето помага за привличане на любов и финансово благополучие. Самото растение е непретенциозно, спокойно издържа периоди на домашна "суша". Ще се вкорени на всеки перваз на прозореца. 

2. Маранта

Прекрасното цвете привлича креативни хора, които не са свикнали да възпират полето на фантазиите. В същото време Марантата дава на собственика си самочувствие, концентрация и финансов доход. За да предотвратите загубата на уникалния цвят на растението, подсигурете перваза на прозореца с дифузна светлина, осигурете добро поливане и пръскане. Торете през периода на интензивен растеж. 

Това са растенията със силна лечебна енергия, които задължително трябва да имате в дома си

3. Орхидея

Цвете със силна енергия помага за реализирането на най-амбициозните планове. Но има едно условие - собственикът трябва да е силен и трудолюбив човек, тогава е осигурено финансовото благополучие. Ако поставите саксия с орхидея в офиса си, дейността ще се засили. Растението обича редовно овлажняване на субстрата и не твърде често пръскане. 

4. фикус Бенджамина

Фикусът в много страни се смята за символ на късмет и богатство. Растението се дава, с пожелание за дълъг и щастлив живот. Добра поличба е, ако дървото пусне корени и започне да расте бързо. Фикус Бенджамин не обича пряка слънчева светлина и течение - може да опадат листата. Къпете цветето под топъл душ и почиствайте листата веднъж седмично.  

5. Фуксия

Незаменимо цвете за хора, които печелят от творчески дейности. Фуксията не обича честите движения. При неудобни условия падат листа и пъпки. Чувства се добре на слънчев перваз. Също така трябва да осигурите често поливане и овлажняване на листата. Забелязано е, че по време на цъфтежа се отваря финансов портал под формата на изненади, бонуси и допълнителни приходи. 

5 растения, които ще донесат късмет и положителна енергия в дома ви

6. Замиокулкас

Познато е като доларово дърво. Сочните и месести листа приличат на банкноти. Помага за постигане на финансови цели, така че поставете това цвете близо до вашия работен плот. Цветето е непретенциозно, не обича преполиване, чувства се добре на осветено място. Използвайте ръкавици по време на пресаждане, растението има отровен сок. 

7. Дебела Мара (красула)

Друго име е паричното дърво. Листата приличат на монети и помагат за постигане на желаната цел. Колкото по-добре расте Дебелата Мара, толкова по-добре вървят нещата със собственика. Цъфти доста рядко. Но ако това се случи, очаквайте финансов пробив. Чудодейните свойства се засилват, ако засадите цветето в червена саксия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Защо китайската роза не цъфти

Експерт: Засадете това цвете до зеленчуците и те ще са по-едри от всякога

Най-добрият тор за хортензията - 3 съставки, които всички изхвърляме

Засаждане на картофи - опитните градинари слагат това в дупката

Накиснете лука в това преди да го засадите в градината

Засаждане на лук през пролетта - сложете това в дупката, за да е богата реколатата

Пепел - как се използва в градината през пролетта

Поливане на ягодите - ето какво трябва да знае всеки градинар

Отглеждане на краставици - 3 грешки за появата на празни цветове

Съставката от аптеката, която гарантира буен растеж на разсада

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com