Цветя и зеленчуци, които можете да отглеждате в чаша вода

10421
Цветя и зеленчуци, които можете да отглеждате в чаша вода
Снимка: iStock/Guliver

Много хора обичат стайни цветя и зеленчуци, но много малко хора обичат и знаят как да работят с почва. За такива домашни производители се предлага да отглеждат определени растения, които не се нуждаят от почва само в чаша с вода. Нека видим кои са те:

Зеленчуци

Ето как е правилно да се мият плодовете и зеленчуците

Преди да консумираме плодовете и зеленчуците обикновено ги изплакваме под течаща вода и мислим, че това е напълно достатъчно. Но често ...

Някои зеленчуци могат да се отглеждат у дома. Не изисква почва и сложно оборудване. Домашни производители от Латвия предлагат да използвате вода и чаша. Ясно е, че тази техника не е за домати и краставици, но чесън, лук, китайско зеле могат да се отглеждат без много проблеми.

·  Чесън – Взема се малък съд с вода, поставя се скилидка в него, така че течността да докосва само кореновата зона. Чесънът се оставя на закрито при стайна температура. След 3-5 дни ще се появи кълн. След 10 дни зелените могат да се нарязват за салата.

· Китайско зеле -  Принадлежи към листните зеленчуци. Листата се използват за приготвяне на салати. Основата, дръжката, обикновено се изхвърля. Препоръчва се да се постави в съд с вода. Водата трябва да влиза в контакт само с долната повърхност на дръжката. Оставете растението в топла, добре осветена стая. След 2-3 седмици се появяват млади листа.

· Праз лук - За отглеждане е необходима глава с дължина 5 см. Поставя се в чаша с вода. Скоро лукът ще започне да произвежда нови коренови издънки. Първо той развива корена. Кълновете могат да напълнят целия съд с вода. След 1-2 седмици зелените листа ще започнат да растат.

Цветя

Как да почистим плодовете и зеленчуците от пестицидите?

Плодовете и зеленчуците присъстват на всяка трапеза. Преди да ги сервирате, трябва да бъдат старателно почистени, тъй като често съдърж...

Без участието на почва, могат да бъдат засадени някои декоративни растения. Необходимо е да изберете правилното цвете и да го сложите в стая с удобни условия.

· Зюмбюл - Луковиците се използват за отглеждане. Цветето ще украси всяка стая. Красиви камъни се поставят във ваза, пълна с вода. Върху тях слагат лук. Камъните задържат влагата за дълго време, което е необходимо за зюмбюла. Вазата се поставя на добре осветено място. Цветята обичат светлината.

· Амарилис - Отличава се с големи и ярки цветя, дълги стъбла. Изберете произволен сорт амарилис. Растението се отглежда по същия начин като зюмбюл, във ваза с камъни.

· Бамбук - Не изисква камъни. Контейнерът се пълни с вода. За да придадете стабилност на разсада, можете да използвате субстрат под формата на експандирана глина.

· Тиландсия - Домашните производители на цветя твърдят, че едно цвете може да расте добре не само без почва, но и без поливане. Поставя се в саксия или във ваза с камъни или субстрат. Камъните са необходими, за да поддържат растенията изправени. Тиландсия обича висока влажност. Камъните се овлажняват само когато са напълно сухи. Но листата често се напояват с вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Отглеждане на краставици - 3 грешки за появата на празни цветове

Съставката от аптеката, която гарантира буен растеж на разсада

Йод в градината - ето кога и как се използва

Торене на пипера с тебешир - кога и как се прави

Пръскане на краставиците с борна киселина - кога и как се прави

Топ 5 на най-добрите сортове краставици за ранна реколта

4 растения, които да засадите до краставиците - реколтата им ще се увеличи значително

В началото на април направете това и ягодите ще са отрупани с плодове

Често срещани болести при младия спанак: Ето как да се справите

Кога трябва да засадите патладжана в градината, за да имате богата реколта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com