Ето как вашето растение да расте по-бързо само с 1 съставка!

8081
Ето как вашето растение да расте по-бързо само с 1 съставка!
Снимка: Getty Images

Не всяко растение може да расте добре в условията на апартамента. Атмосферата на жилището не винаги е толкова добра за цветята, колкото бихме искали. За щастие, има един ефективен начин да направите цветята да растат по-бързо и да бъдат по-буйни. За да направите това, поставете съставката на дъното на саксията, която ще обсъдим по-късно.

Коя е съставката?

Тук е нашата тайна съставка. Нашата “тайна” съставка не е нищо повече от обикновена бананова кора. Оказва се, че това привидно безполезно нещо има много полезно приложение и трябва да се постави във всяка саксия. Най-добре е да се използва не зелената кора от младите банани, а вече пожълтялата и зряла. Дори е по-добре, ако кората вече е почерняла. Веднъж попаднала в саксията, банановата кора постепенно ще се разложи и снабди почвата с хранителни вещества, минерали и микроелементи, необходими за растежа на всяко растение.

Лукът ще даде богата реколта с тези 4 прости съвета

За да не страдате всяка година с въпроса „защо лукът не пониква отново“, прочетете и запазете някои от моите тайни за негов...

Както знаете, бананите имат огромно количество калий. Той ще ускори растежа на домашните цветя. Разлагането на кората ще бъде достатъчно дълго. Важно е също така, че достъпа до банани изобщо не е труден.

Как да използвате кората?

Първо вземете празна саксия и изсипете дренаж в него, най-добрият начин е да използвате експандирана глина. След това поставете дебел слой бананова кора. Можете спокойно да направите три или дори четири слоя. Излишно количество кора просто няма. Размерът на саксията трябва да се вземе предвид в това отношение. След това засипете с почва и полейте с вода. Остава да изчакате 1 ден, докато почвата, кората и дренажа слегнат. След това можете да засадите вашето растение в саксията.

Процедурата по засаждане в саксия с бананова кора не се различава от засаждането в обикновена саксия. Единственото нещо, което трябва да имате предвид е, че през първите седмици вашето растение ще се нуждае от много влага. Въпреки това е важно да не се прекалява, за да не се появи смъртоносната плесен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

От кои растения кърлежите пълзят надалеч

С какво е подходящо да подсилим разсад домати?

Научете този хитър способ за вкореняване на рози във вестник!

Как се прави размножаване на дафинов лист?

Засейте копъра по този начин, ако искате да поникне по-бързо

Торете чесъна така, за да е богата реколтата му

Най-добрият тор за динята е този

Най-добрите сортове тиквички са тези

Торене на къпините през април - ето как се прави

Защо опитните градинари поръсват лехите с елда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com