Ето какъв тор трябва да използвате за подхранване на ягодите

26796
Ето какъв тор трябва да използвате за подхранване на ягодите
Снимка: iStock/Guliver

Ако и вие обичате ягоди, със сигурност домашно отгледаните ще ви се усладят повече от купените от магазина. Отглеждането на ягоди в градината не е сложна задача, стига да сте наясно с процеса. Едно от задължителни неща е торенето на плодовете, без което няма да получите богатата реколта, на която се надявате. Така че, за да имате вкусни и пресни ягоди през лятото, ето с какъв тор трябва да използвате за тях.

За да наторите ягодите ефективно и пълноценно, ще ви бъде необходим птичи тор, за предпочитане гранулиран, както и 10 л вода. Ако можете, набавете си гранулиран тор, понеже той съдържа по-малки количества от иначе вредния за растенията амоняк, който унищожава корените им. Трябва ви буркан с вместимост един литър, който да напълните с тор. Изсипете го в съд с 10 л вода, който да можете да затворите с капак или друго. След два час торът ще бъде готов да подхрани ягодовата ви реколта.

Как да отгледате двойна реколта ягоди

Ягодите са едни от най-полезните, вкусни и използвани в кулинарията и козметиката плодове. С тях се приготвят страхотни смутита, вкусни...

Преди да започнете да торите ягодите, разбъркайте сместа, за да може всичко, което се е утаило на дъното, да излезе на повърхността. Вземе буркана от литър и го напълнете. После разредете с 10 л вода. Ако скоро не сте поливали ягодите и почвата е суха, полейте ги и изчакайте водата да попие преди да ги наторите. Препоръчително е да се ползва по литър от течността с тор за едно растение. Обърнете внимание, че ако използвате пресен тор, той трябва да престои във водата около седмица. Разбърквайте го от време на време, за да се елиминира амоняка.

Най-доброто време да направите това е през май, ягодите се торят тогава. Щом ги напоите с тази смес, ще се радвате на обилна реколта през летните месеци и на вкусни плодове, от които ще излязат чудесни плодови салати, смутита, торти и каквото още си поискате. Това е така благодарение на калиевия фосфат, който се съдържа в птичия тор. Скоро ще забележите промяна в ягодите – как растат здрави и силни, с нови листа и вкусен плод. Ще забележите и отрупаните с цветове насаждения преди да се появят малките плодчета. След като прецъфтят и преди образуването на ягодите, може да повторите това подхранване на ягодите. Ще се радвате на страхотни резултати в градината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Листни въшки по розите: Направете спрей, който незабавно ще убие вредителя

Колко често наистина трябва да поливате кактус?

Кои са грешките при вкореняване на мушкато във вода, които често правим?

За какво да внимаваме при вкореняване на резници?

Люлякът ще цъфти по-пищно от всякога, ако направите това

Богата реколта от сочно и вкусно цвекло - тайните на опитните градинари

Добре ли е да се засажда липа в двора

Защо почвата на разсада побелява и вредно ли е това

Кога, къде и как е най-добре да засадите лука през пролетта

Как да прогоните охлювите от градината си - методите, които работят

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com