Ето това са цветята, които трябва да засеете сега, през пролетта!

24560
Ето това са цветята, които трябва да засеете сега, през пролетта!
Снимка: iStock

Цветята подобряват настроението, а прекрасният им аромат ни напомня, че лятото наближава. Можете да ги засадите в зеленчуковата си градина или в саксии на балкона си. Ето някои подходящи цветя, които да засадите през пролетта. 

Това са най-подходящите цветя за засяване в края на зимата

Петунии

Това е едно прекрасно цвете, което радва зрителя с широката си гама от цветове и шарки. Първоначално трябва да се засадят в саксии, а най-доброто време за засаждане е от януари до март. Температурата на балкона обаче не бива да е твърде ниска, тъй като 15-22°C е оптималната температура; през май и юни пресадете вече порасналите растения в отделен контейнер. Петуниите се нуждаят от редовно подхранване и светлина за здравословен растеж.

Хортензии

Кои зеленчуци виреят най-добре един до друг

Някои зеленчуци са толкова близки един до друг, че не могат да живеят един без друг! Този вид съседски отношения ще ви изненадат. След ...

Поради големите си размери те трябва да се засаждат в двора. С подходящи грижи може да се насладите на богатите им цветове. Най-доброто време за засаждане е в началото на пролетта, когато нощните температури не са твърде ниски и няма опасност от измръзване на растенията. За да отглеждате успешно хортензии, изберете полусенчесто място с добре разрохкана почва. Растенията трябва да се засаждат на разстояние около 50 см едно от друго. Поливайте редовно и обилно, а след като цветовете прецъфтят, ги отстранете.

Лобелия

Това цвете е много подходящо за отглеждане на балкони, особено във висящи саксии. Тези цветя ще придадат цвят на балкона ви и ще създадат прекрасна цветна атмосфера. Периодът на засаждане е доста дълъг и семената могат да се засяват между началото на февруари и края на юни. За предпочитане е да се засяват в топло помещение. Семената трябва да се поставят в градинска почва, смесена с пясък. Уверете се, че дъното на саксията е добре дренирано. След около две седмици трябва да се видят първите стръкове.

Зюмбюл

Това чудесно ароматно цвете вероятно е едно от най-популярните цветя за засаждане в градините и на балконите. То трябва да се засажда сравнително рано, още през февруари. Ако обаче сте пропуснали това време на годината, можете да засадите през март. Засадете на слънчево място и поставете луковиците на дълбочина около 15 см. Най-доброто разстояние между луковиците е около 7 см.

За най-начинаещите градинари: Как да отгледаме много картофи!

Събирането на големи количества картофи от едно място в продължение на три до четири години е възможно, но изисква много работа. Ако не...

Минзухар

Пролетният минзухар трябва да се засади през март, за предпочитане към края на годината, когато времето е по-топло. Може да се засади директно в земята или в саксии. Идеалната почва за това цвете е смес от торф, хумус и пясък. Минзухарът изисква умерено поливане. Трябва да се засажда на добре проветриво място с минимални температурни колебания.

Божури - красиво допълнение към градината

Лалета

Това цвете е абсолютна класика. Когато цъфне, знаете, че пролетта е дошла. Най-добрият начин да се насладите на красивите му цветове е да засадите луковиците през есента. Ако обаче пропуснете това време, можете да намерите подходящи сортове, които да засадите през пролетта. Лалетата трябва да се засаждат на проветриво място с частична сянка. Почвата трябва да е богата на хранителни вещества и добре дренирана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Цветето, което трябва да засадите през месец май

Растенията, които ще прогонят вредителите от доматите - засадете ги до тях

Как да НЕ поливате орхидеята - 5 грешки, заради които тя не цъфти

Сложете това в дупката за засаждане на пипера - рецепти от тефтера на баба

Засаждане на дървета, които са устойчиви на суша

5 впечатляващи комбинации от растения за вашата цветна градина

Какви са най-честите грешки при торене на ягодите?

Полезни броколи в градината: Кога и при какви условия да засадите?

Кога да засадите моркови в домашната градина?

Особености при засаждане на краставици, за да имате голям УСПЕХ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com