Ето това са най-подходящите цветя за висящи саксии

16248
Ето това са най-подходящите цветя за висящи саксии
Снимка: iStock/Guliver

Вече настъпихме в сезона, в който се стремим да прекарваме повече време навън, сред природата и в градината. Стараем се да си пригодим уютно кътче, в което да се чувстваме приятно и да прекарваме сутрините с кафето и вечерите с приятели. Но за да е още по-цветно и приятно едно кътче, много подходящи са цветята във висящи кошници. 

Най-подходящите цветя за висящи саксии 

Бегония

Бегонията е сравнително лесна за отглеждане, обича слънчеви места и се полива рано сутрин или вечер. Трябва да поддържате влага в почвата, за да не хвърли листата и пъпките си, както и да не я държите на места с много влажен въздух.

Вербена

Вербената е още едно красиво и предпочитано растение, тъй като е изключително лесно за отглеждане. Те цъфтят от пролетта до есента. Обичат светлината и топлия климат, за предпочитане е почвата да бъде рохкава и наторена, глинеста. Не прекалявайте с поливането и прекаленото овлажняване на почвата, тъй като може да се разболее, както и от недостатъчно досег до слънчева светлина.

6 цветя, които ще парфюмират дома ви

Мушкато

Така познатото ни мушкато също не е особено претенциозно растение. То обича светлината, топлината и сухите места. Полива се умерено и вирее най-добре в глинеста почва. Добре е в периода март-август да бъде наторявано веднъж седмично с минерални торове.

Латинка

Латинката обича светлината, не се полива често, но пък когато го правите - нека е обилно. Когато забележите, че почвата пресъхва, я полейте, защото пък и недостатъчната влажност също влияе негативно на нейния растеж.

Лобелия

Има едногодишна и многогодишна лобелия. Едногодишната се засява между януари и март, а се пресажда за постоянно в края на май. Многогодишната има нужда да бъде прибрана през студените месеци, почвата се поддържа влажна и обогатена с хумус. Най-добре вирее на полусянка или слънчеви места.

Тези цветя не са КАПРИЗНИ и са много лесни за отглеждане

Сурфиния

Сурфинията е вид висяща петуния, която обича светлина и топлина. По принцип може да издържа и дълго без поливане, но и редовното поливане се отразява добре на цветовете й. Сурфинията може да достигне дължина на клонките до 80-100 см. Сурфинията обаче е вид петуния, която се нуждае от поливане 2 пъти дневно и подхранване 2 пъти седмично.

Диасция

Диасцията също може да издържи без поливане при по-нормални температури, но през лятото е необходимо редовно да я поливате. Изберете рохкава почва, слънчево и топло място. По-леките почви са препоръчителни за това растение, защото излишъкът на азот може да отслабне силите на растението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Люлякът ще цъфти по-пищно от всякога, ако направите това

Богата реколта от сочно и вкусно цвекло - тайните на опитните градинари

Добре ли е да се засажда липа в двора

Защо почвата на разсада побелява и вредно ли е това

Кога, къде и как е най-добре да засадите лука през пролетта

Как да прогоните охлювите от градината си - методите, които работят

6 дървета, които трябва да засадите в двора си - те носят късмет

Поръсете ягодите в градината с това - подхранва по-добре и от най-скъпия тор

Това е идеалното време за засаждане на божури

Овошки за мързеливи градинари - дръвчетата, които дават реколта без много грижи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com