Жена засади чаените си торбички в градината, резултатът шокира съседите (ВИДЕО)

8681
Жена засади чаените си торбички в градината, резултатът шокира съседите (ВИДЕО)
Снимка: annawaldl / Pixabay

Обичате ли да прекарвате дните си в работа в градината? Тогава това е идеалният съвет за вас. Обикновено изхвърляме използваните торбички чай веднага след приготвянето им. Това обаче е огромна загуба, защото има няколко причини, поради които използваната торбичка чай може да бъде голям помощник във вашата градина - използваната торбичка за чай може да направи истински чудеса!

Градина

Отглеждането на разсад от различни култури може да бъде голямо предизвикателство. Причината за това е, че повечето разсади не покълват, въпреки цялата любов и грижи, които полагате за тях. За щастие намерихме много лесен начин да превърнете градината си в истински рай за растенията. Всичко, което трябва да направите, е да заровите използвана торбичка чай в земята.

Придържайте се към тези правила и орхидеите ще цъфтят целогодишно

Обогатяване

Като добавите чаена торбичка към земята във вашата градина, вие й осигурявате допълнително обогатяване. Чаените листа съдържат танин и хранителни вещества, които служат като естествена тор за земята. Самата торбичка е направена от влакна от дръжката на растението абака, което е вид бананово растение. Чаят лесно ще се разтвори в земята и осигурява здравословна среда за растеж на цветя и растения.

Вредители

Чаените торбички също държат вредителите на разстояние. Използваните торбички за чай, както и утайката от кафе помагат да се пазят цветята и растенията ви от всякакви вредители. Миризмата прогонва всички същества, които биха искали да издат скъпоценните ви растения.

Ускорява гниенето

Също така е много умна идея да добавите използвана торбичка чай към купчината си компост. Киселините в чая ще ускорят процеса на разпадане на компоста. Това означава, че ще можете да използвате компоста за вашата градина много по-рано.

Задържа вода

Заровете използваната торбичка чай близо до корените на вашите цветя или растения в земята. Това ще им помогне да задържат повече вода. По този начин ще се погрижите те да останат много по-здрави!

Плевели

Всички сме на едно мнение: не искаме плевели в градината си. За щастие, торбичките за чай са идеалното решение и за това, тъй като се борят с растежа на плевелите.

Покълващи разсад

Процесът на растеж на разсад може да бъде значително улеснен чрез използването на чаена торбичка. Всичко, от което се нуждаете, са използвани торбички за чай, семена, пластмасова кашпа и вода. Посадете разсада в сеялката, както бихте направили обикновено, но добавете торбичките с чай на земята. Това ще ускори много процеса! Когато разсадът поникне, можете лесно да преместите растенията в по-голяма кашпа или директно във вашата градина.

Ето как да запазите градината през големите жеги

Когато времето навън е слънчево и много топло, обичаме да прекарваме дните си навън в градината. Най-накрая можем наистина да се наслад...

Котки

Често ли виждате квартални котки, които се скитат из градината ви? Чаените торбички или някаква утайка от кафе също могат да помогнат в борбата с тях. Миризмата ще отблъсне котките, само поръсете малко утайка от кафе или чай върху земята.

Червеите ядат чаени листа

Не звучи много хубаво: червеи във вашата градина. И все пак тези хлъзгави животни са полезни за вашата градина. Могат ядат чаени листа. Когато тези листа бъдат усвоени и се върнат в земята, те произвеждат още повече хранителни вещества за много плодородна градина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Билките, които всеки опитен градинар засажда до доматите

Дефицит на магнезий при разсада - какво го издава и какво се прави

Хитър трик за засаждане на репички

Пръскане със син камък в градината - как е правилно да се прави

Капка от това ще направи разсадът на доматите по-силен от всякога

За богата реколта от сладък и месест пипер НЕ правете тези грешки

Как да отгледате разсад от патладжан за богата реколта

Най-добрият тор за едри и сладки моркови се приготвя така

Преди да засадите лука, накиснете го в това, за да е богата реколтата

Подкиселяване на почвата в градината - ето как се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.
Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Днес - 19 март, 2024 г, имен ден празнуват Дария, Найден, Дарина, Дарин. Честит имен ден! Името Дария е женската форма на името на персийския цар...