Как да предизвикаме буен цъфтеж при мушкатото

64500
Как да предизвикаме буен цъфтеж при мушкатото
Снимка: pelargoniumforeurope.com

Повечето хора са израснали с аромат на мушкато у дома и вероятно също отглеждат такова в домовете си. Едно от най-красивите цъфтящи растения, чиято красота озарява дома. Може да го гледате в апартамент, в саксия в градината или в сандъче на балкона. То е непретенциозно, лесно за отглеждане и много, много красиво. Имайки предвид, че сме свикнали да виждаме мушкатото, отрупано с цветове и това е първата асоциация, която правим, щом чуем името му, ще бъде странно, ако не се натъкнем на такава гледка. Някои хора, които имат опит с мушкатото, знаят, че има определени трикове, с които ще накарате мушкатото да покаже своите буйни цветове.

Ако спазвате следващите съвети, ще се радвате на красиви и ярки цветове, които мушкатото ще има целогодишно. Може да го поставите и във висяща саксия на терасата, за да радва и околните с красотата си.

Ако подрежете мушкатото по този начин, то ще цъфти ОБИЛНО

Почти всеки професионален или хоби градинар се занимава с отглеждането на мушкато, тъй като това растение не се нуждае от кой знае какв...

Ако тепърва смятате да си купувате мушкато и досега не сте отглеждали това цвете, трябва да обърнете внимание на някои неща преди да купите съответния вид. Мушкатото, което купувате, не бива да бъде сухо, саксийката му трябва да е влажна. Трябва да се уверите, че растението има здрави и силни корени, че по него няма болести и вредители и че листата му са здрави, твърди и свежи.

Когато дойде началото до средата на май месец, прищипете цветето, за да расте здраво и да се подготви за буйния цъфтеж, който предстои. От средата на месеца нататък махнете приключете с прищипването и оставете пъпките да се развиват и да цъфнат.

Мушкатото е цвете, което изисква да бъде засадено или присадено, какъвто е вашият случай, в идеално чиста саксия. Ако не разполагате с нова и използвате стара саксия от друго цвете, измийте я с вряла вода и сапун и я дезинфекцирайте. Хубаво да ползвате продукт против гъбички по растенията. Напръскайте саксията и я оставете за една нощ. На другия ден измийте с гореща вода много добре, за да се отмине препарата. Може да оставите саксията да изсъхне на слънце, за да затвърдите дезинфекцията.

Докато мушкатото цъфти, е добре да подхранвате почвате един или два пъти на месец, също и да го поливате редовно. За да предотвратите появата на вредители, може да поливате цветето с отвара от коприва веднъж или два пъти месечно. Грижете се за своето мушкато, за да ви радва с красивите си цветове през цялата година.

5 градински растения, които можете да отглеждате и като стайни

Всяка домакиня иска да има чудесна зелена градина в дома си, но несигурността, че ще се справи с отглеждането на растенията често дейст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

За какво да внимаваме при вкореняване на резници?

Люлякът ще цъфти по-пищно от всякога, ако направите това

Богата реколта от сочно и вкусно цвекло - тайните на опитните градинари

Добре ли е да се засажда липа в двора

Защо почвата на разсада побелява и вредно ли е това

Кога, къде и как е най-добре да засадите лука през пролетта

Как да прогоните охлювите от градината си - методите, които работят

6 дървета, които трябва да засадите в двора си - те носят късмет

Поръсете ягодите в градината с това - подхранва по-добре и от най-скъпия тор

Това е идеалното време за засаждане на божури

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com