Как да предизвикаме буен цъфтеж при мушкатото

64500
Как да предизвикаме буен цъфтеж при мушкатото
Снимка: pelargoniumforeurope.com

Повечето хора са израснали с аромат на мушкато у дома и вероятно също отглеждат такова в домовете си. Едно от най-красивите цъфтящи растения, чиято красота озарява дома. Може да го гледате в апартамент, в саксия в градината или в сандъче на балкона. То е непретенциозно, лесно за отглеждане и много, много красиво. Имайки предвид, че сме свикнали да виждаме мушкатото, отрупано с цветове и това е първата асоциация, която правим, щом чуем името му, ще бъде странно, ако не се натъкнем на такава гледка. Някои хора, които имат опит с мушкатото, знаят, че има определени трикове, с които ще накарате мушкатото да покаже своите буйни цветове.

Ако спазвате следващите съвети, ще се радвате на красиви и ярки цветове, които мушкатото ще има целогодишно. Може да го поставите и във висяща саксия на терасата, за да радва и околните с красотата си.

Ако подрежете мушкатото по този начин, то ще цъфти ОБИЛНО

Почти всеки професионален или хоби градинар се занимава с отглеждането на мушкато, тъй като това растение не се нуждае от кой знае какв...

Ако тепърва смятате да си купувате мушкато и досега не сте отглеждали това цвете, трябва да обърнете внимание на някои неща преди да купите съответния вид. Мушкатото, което купувате, не бива да бъде сухо, саксийката му трябва да е влажна. Трябва да се уверите, че растението има здрави и силни корени, че по него няма болести и вредители и че листата му са здрави, твърди и свежи.

Когато дойде началото до средата на май месец, прищипете цветето, за да расте здраво и да се подготви за буйния цъфтеж, който предстои. От средата на месеца нататък махнете приключете с прищипването и оставете пъпките да се развиват и да цъфнат.

Мушкатото е цвете, което изисква да бъде засадено или присадено, какъвто е вашият случай, в идеално чиста саксия. Ако не разполагате с нова и използвате стара саксия от друго цвете, измийте я с вряла вода и сапун и я дезинфекцирайте. Хубаво да ползвате продукт против гъбички по растенията. Напръскайте саксията и я оставете за една нощ. На другия ден измийте с гореща вода много добре, за да се отмине препарата. Може да оставите саксията да изсъхне на слънце, за да затвърдите дезинфекцията.

Докато мушкатото цъфти, е добре да подхранвате почвате един или два пъти на месец, също и да го поливате редовно. За да предотвратите появата на вредители, може да поливате цветето с отвара от коприва веднъж или два пъти месечно. Грижете се за своето мушкато, за да ви радва с красивите си цветове през цялата година.

5 градински растения, които можете да отглеждате и като стайни

Всяка домакиня иска да има чудесна зелена градина в дома си, но несигурността, че ще се справи с отглеждането на растенията често дейст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Листни въшки по розите: Направете спрей, който незабавно ще убие вредителя

Колко често наистина трябва да поливате кактус?

Кои са грешките при вкореняване на мушкато във вода, които често правим?

За какво да внимаваме при вкореняване на резници?

Люлякът ще цъфти по-пищно от всякога, ако направите това

Богата реколта от сочно и вкусно цвекло - тайните на опитните градинари

Добре ли е да се засажда липа в двора

Защо почвата на разсада побелява и вредно ли е това

Кога, къде и как е най-добре да засадите лука през пролетта

Как да прогоните охлювите от градината си - методите, които работят

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com