Как да пръскате овошките през февруари - ключът за богатата реколта

52332
Как да пръскате овошките през февруари - ключът за богатата реколта

През зимата всеки градинар е изправен пред въпроса как да се грижи за дърветата в градината през февруари и как да ги пръска. Този месец се характеризира с факта, че всички растения са изложени на силен мразовит вятър, за това трябва да бъдат защитени, в противен случай могат да измръзнат. Освен това в навечерието на пролетта градинарите чакат затопляне и започват да подготвят дърветата за вегетационния период - периодът, когато е възможен растежът и развитието на растенията.

Как да пръскате овощните дървета през февруари, за да ги предпазите от вредители?

Противно на общоприетото схващане, че овощните дървета трябва да се пръскат през пролетта, тази процедура може да се организира през февруари, за да се подготви за вегетационния период. За да се предпазите от вредители, можете да направите 4% борен разтвор. Те обработват клоните на дърветата. Процедурата е задължителна, ако по тях са открити гъбички.

В допълнение, инсектицидите се използват широко за защита срещу различни вредители през февруари. Те помагат на градинарите да се борят със спори, брашнеста мана и струпясване. За да направите това, в специализирани магазини за градинарство можете да закупите готови продукти. Също така градинарят може сам да направи необходимото решение от сапун за пране.

Не забравяйте да напръскате овошките през есента, за да не се случи ....

Има много препоръки, които ви позволяват да се грижите правилно за овощните дървета през февруари. Известно е, че не само студовете, но и размразяванията могат да им навредят.

По време на снеготопенето в градината може да се образува стояща вода. Това трябва да се наблюдава и своевременно да се почиства мястото, тъй като в противен случай кислородът ще престане да тече към корените на дървото. В резултат на това то и други растения в градината ще започнат да умират.

Някои опитни градинари, за да избегнат увреждане на цъфтящите пъпки, натрупват сняг под короната през зимните месеци. След това върху получения слой се излива вода, за да се образува ледена кора, която, за разлика от снежните преспи, няма да се стопи веднага. Този метод ви позволява да накарате растителността да се появи малко по-късно от обикновено.

Есенно варосване на овошките - как го правят опитните градинари

През зимата градинарят трябва да следи короните на дърветата и да ги разклаща от сняг от време на време, тъй като малките клони могат да се счупят под натоварването му. Това трябва да се прави с изключително внимание, тъй като през студения сезон те стават крехки.

За да направите това, можете да използвате специална пръчка, към която е прикрепена кука, която може да бъде внимателно закачена на клон. Тя също ще помогне да се получат онези възли, които са на върха.

Голям брой вредители, включително мишки, се заселват в дърветата през зимния период. За да се борят с тях, опитни градинари използват гасена вар, приготвяйки я от лесно добити компоненти: вода, син витриол, варовик и глина.

След почистване на стволовете на дърветата, получените отпадъци трябва да се изхвърлят, тъй като могат да причинят инфекция на здрави растения в градината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Засейте копъра по този начин, ако искате да поникне по-бързо

Торете чесъна така, за да е богата реколтата му

Най-добрият тор за динята е този

Най-добрите сортове тиквички са тези

Торене на къпините през април - ето как се прави

Защо опитните градинари поръсват лехите с елда

Различен вкус ли имат морковите от сорт Rainbow blend

На каква дълбочина се засаждат доматите, за да има богата реколта

6 зеленчука, които можете да засеете и да забравите до есента

Размножаването на лавровишня не е сложно - ето какво да направим!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com