Мравките са опасни за градината, ето как да се отървете от тях

48011
Мравките са опасни за градината, ето как да се отървете от тях

Навън времето вече е топло и това води до много промени в начина ни на живот. Много хора отново оправят градините си и прекарват времето си предимно навън, за да се насладят на слънцето. За съжаление, този сезон носи със себе си и някои неща, които не са особено приятни. Насекомите са навсякъде, включително пълзящи навсякъде мравки. За щастие, има няколко трика, с които можете да се отървете от тях.

1. Използвайте креда

Начертайте линия с тебешир пред вашите врати и/или прозорци. Специалистите не могат да разберат защо точно кредата действа срещу тези малки насекоми. Една от теориите е, че не харесват миризмата му. Ако начертаете линия с тебешир, мравката няма да я пресече.

2. Използвайте сода за хляб

Има един тон химически продукти, които обещават да държат мравките на разстояние, но можете и сами да направите проста смес - тя ще ви спести пари и е естествено решение. Смесете еднакви части сода бикарбонат и пудра захар и ги разбъркайте добре. Мравките обичат сладки неща и ще бъдат привлечени от сместа. Важно е да не използвате обикновена захар, защото тогава те ще усетят разликата между пудрата захар и содата за хляб. Поръсете сместа навсякъде, където сте забелязали насекомите. Защо содата за хляб действа толкова добре срещу мравките? Содата за хляб има ефект върху стойностите на pH, което означава, че е фатално мравките да погълнат някое от нея.

3. Миризми

Има много различни миризми, които мравките не могат да понасят:

Лимонов сок: Мравките мразят кисели миризми, така че пресният лимонов сок ще ги държи на разстояние. Накиснете няколко памучни тампона в лимонов сок и след това ги поставете на местата, където насекомите често се появяват. Можете също така просто да излеете малко лимонов сок на тези места.

Чесън: Подобно на много други насекоми, мравките не обичат миризмата на чесън. Обелете няколко скилидки чесън и ги поставете на местата, където насекомите имат гнезда или където ги виждате да се разхождат много.

Краставица: Мравките не харесват вкуса на краставицата. Така че, можете да ги държите на разстояние, като поставяте парченца обелка от краставица на местата, където ги виждате често.

Утайка от кафе: Миризмата на утайка от кафе е още една от онези миризми, които тези малки същества не харесват. Не изхвърляйте утайката от кафе, а ги поръсете по пътя на мравките.

Канела и индийско орехче: Мравките мразят тези подправки. Поръсете по малко от едната или двете от тези подправки във вашата градина и насекомите ще стоят настрана.

4. Бебешка пудра

Този трик работи отлично и срещу зелени мухи или листни въшки. Поръсете бебешка пудра върху всяко растение, което е покрито с листни въшки и повече няма да ги видите. Можете също така да поръсите праха върху гнездата на мравките. Бебешката пудра съдържа креда, която вече знаем, че тези насекоми мразят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

За богата реколта от сладък и месест пипер НЕ правете тези грешки

Как да отгледате разсад от патладжан за богата реколта

Най-добрият тор за едри и сладки моркови се приготвя така

Преди да засадите лука, накиснете го в това, за да е богата реколтата

Подкиселяване на почвата в градината - ето как се прави

На метър от прозореца: 5 златни правила за грижа за хортензии в саксия

Какво да засадя през МАРТ в домашната градина?

Подготовка на градината за пролетта: Ето какво да не пропускате

Ползи от подрязването в градината и на какво да се спрете през МАРТ

Може да подрежете ТЕЗИ растения през март

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com