Мушкато през лятото? Ето как да се погрижите за него

26573
Мушкато през лятото? Ето как да се погрижите за него
Снимка: iStock

Мушкатото се счита за едно от най-разпространените цветя за отглеждане в дома. Почти всички, които обичат да отглеждат цветя у дома, имат цвете на прозореца и то е мушкато. В миналото се е вярвало, че то спомага за топлата, спокойна и уютна атмосфера във вашия дом.

Астролозите казват, че мушкатото не разпространява отрицателна енергия, предпазва от кавги, караници и клюки, а също така предпазва дома ви от нежелани гости.

Това растение има успокояващи и антистресови свойства, което прави хората по-спокойни, по-търпеливи и любезни. Също така той привлича в къщата финансовото благополучие и стабилност. В тази статия ще ви дадем 9 причини, поради които трябва да отглеждате мушкато във вашия дом.

8 правила за обилен цъфтеж на мушкатото

Мушкатото се е възприемало като символ на топлина и уют в къщата.

Между другото, според астролозите, мушкатото защитава от завистливи очи, угасва всяка негативна енергия в къщата, счита се за пазител на къщата от присъствието на неканени гости. То прави хората по-толерантни и мили.

Ето 9 женски съвета защо е добре да отглеждате такова цвете у дома:

Ароматът на цветето помага за облекчаване на депресията и укрепва нервната система. Ако в стая, където има геопатогенната зона, се постави саксия с мушкато, растението неутрализира всички вредни ефекти.

Мушкатото помага и в любовта – това червено цвете трябва да се подари на любимия човек. За да може любимия или любимата да откликва със същата любов и привързаност, цветето трябва да остане в техния дом.

7 стайни растения, които ще ви осигурят спокоен сън

Листата от мушкато съдържат етерично масло и за да се уверите в това е достатъчно да потъркате с пръсти листата му. Маслото е особено силно през лятото. По този начин растението се защитава от изсушаване. Има мнение, че ако мушкатото е на улицата, тогава в горещото сухо време при залез сънце може лесно да се види блясъка по листата. Този ефект се получава от етеричните масла, освободени от мушкатото.

Листата му отблъскват молец, мухи и други насекоми. За да домашните си любимци от тях, може да ги потърквате с листа.

Можете да използвате мушкатото за лечение на главоболие и настинки. То почиства въздуха, като убива вредните бактерии. За да се чувствате по-добре е достатъчно да седнете за 10 минути до растението.

Градинар: Не вадете картофи в това време

Основно правило за всички кореноплодни култури, за картофите също е валидно, е да не се изваждат, ако почвата е мокра. СПАЗВАЙТЕ ПРАВИ...

За освежаване на въздуха може да използвате масло от мушкато, което се продава в аптеките. Ще бъде достатъчно да сложите само 3-4 капки в арома-лампата.

Маслото от мушкато регулира хормоналния метаболизъм. Също така може да възбужда сетивата, така че при организиране на романтична вечеря може да капнете 5 капки масло в арома-лампата.

Мушкатото е изключително полезно за хора с проблеми, свързани с нервната система, страдащи от хипертония, безсъние, стомашно-чревни и сърдечни заболявания. То осигурява съществена помощ при хора, имащо проблеми с жлъчката и черния дроб. Прикрепени към болезненото място, листата от здравец, облекчават болката при отит, радикулит, зъбобол.

При натурално лечение на зъбобол се препоръчва да не слагате лист от мушкато в устата, ада го привържете на бузата отвън. Когато листата му се смачкат, могат да се прилагаъ към гърба като компрес. Такива компреси могат да се слагат там, където налягането е по-високо и се усеща пулса на ръката.

Отглеждането на мушкато, според много лечители, предотвратява появата на тумори. А парапсихолозите твърдят, че растението балансира отново нарушеното биологично поле на човека.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Люлякът ще цъфти по-пищно от всякога, ако направите това

Богата реколта от сочно и вкусно цвекло - тайните на опитните градинари

Добре ли е да се засажда липа в двора

Защо почвата на разсада побелява и вредно ли е това

Кога, къде и как е най-добре да засадите лука през пролетта

Как да прогоните охлювите от градината си - методите, които работят

6 дървета, които трябва да засадите в двора си - те носят късмет

Поръсете ягодите в градината с това - подхранва по-добре и от най-скъпия тор

Това е идеалното време за засаждане на божури

Овошки за мързеливи градинари - дръвчетата, които дават реколта без много грижи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com