Няма да видите насекоми в градината, ако направите това в жегата

32187
Няма да видите насекоми в градината, ако направите това в жегата
Снимка: congerdesign / Pixabay

Искате дом без вредители, но не обичате да използвате пестициди? Тези препарати са изключително токсични и могат да навредят не само на насекомите, но и на вашето семейство. Последните проучвания показват, че употребата на пестициди се свързва със сериозни здравословни проблеми. Тази статия може да ви научи как да се отървете от насекомите вкъщи само с помощта на няколко естествени начина, които са също толкова ефективни, колкото химикалите, но не вредят на вас и вашето семейство.

1. Хлебарки

Хлебарките излизат, за да намерят вода и храна, затова има голяма вероятност никога повече да не ги видите, ако няма какво да им предложите. И все пак, ако този метод не действа, опитайте следния. Вземете една пластмасова бутилка. Премахнете капачката и отрежете гърлото. Обърнете и поставете, както е показано на изображението, за да направите фуния. Напълнете с вода и оставете съда близо до мястото, където сте забелязали хлебарките. Те могат да влязат в него, но не и да излязат. Този метод действа само при отделни хлебарки, но не оказва влияние върху цялото гнездо.

2. Плодови мушици

Плодовите мушици лесно могат да се появят във вашия дом, затова искаме да ви покажем начин, чрез който да се отървете от тях. Изсипете 1/2 чаена чаша натурален ябълков оцет в стъклен буркан. Покрийте с фуния, направена от хартия. Оставете капана на мястото, където сте забелязали мушиците, за една нощ. На сутринта го изхвърлете в контейнера и готово.

3. Комари

Етеричните масла от цитронела и лимонена трева притежават репелентни свойства, които помагат за отблъскване на комарите. Може да използвате ароматна свещ или дифузер, за да се отървете от тези досадни насекоми. Или да направите свой собствен репелент. Просто разтопете малко кокосово масло, добавете 2-3 капки етерично масло от цитронела или лимонена трева и разбъркайте. Оставете сместа да се втвърди и нанесете върху кожата. И нещо важно. Никога не използвайте неразредено етерично масло за локална употреба.

4. Мухи

Основното нещо, което трябва да запомните, е, че мухите мразят аромата на лавандула. Изсипете няколко капки етерично масло върху гъба или кърпа. Поставете в буркан и оставете на масата. Мухите вече няма да кацат върху вашата храна по време на закуска или обяд. Друг метод, който може да използвате, за да се отървете от тях, е като направите специален спрей. Просто добавете около 30 капки етерично масло от лавандула в бутилка с вода. Затворете и разклатете пред употреба.

5. Мравки

Смесете 1 чаена лъжица изопропилов спирт, 1 чаена лъжица веро и 1 чаена чаша вода. Изсипете в бутилка с пулверизатор. Затворете и разклатете преди употреба. Нанесете върху местата, където сте забелязали придвижване на мравки. Изопропиловият спирт има неприятна миризма, която помага за отблъскването на насекомите.

6. Пчели дърводелци

Пчелите дърводелци играят ролята на опрашители. Те са изключително важни за всяка дива флора. Ако забележите пчелно гнездо във вашия дом, най-добре се свържете с местен пчелар, който да ги отстрани, без да ги убива. Ако това не е опция, напръскайте засегнатата зона със спрей от цитрусови плодове. Изсипете кори от лайм, лимон, портокал, мандарина или грейпфрут в тенджера с вода. Оставете да къкри на слаб огън в продължение на 10-15 минути и премахнете. Охладете и прецедете. Изсипете в бутилка с пулверизатор и напръскайте засегнатите зони от дома. Както много други насекоми, пчелите дърводелци не обичат аромата на цитрусови плодове.

7. Оси

Превенцията е най-добрият начин за справяне с осите. Трябва да знаете, че те са териториални насекоми. Ето защо поставянето на изкуствени гнезда около къщата може да помогне за решаване на проблема, преди неговото възникване. За да се отървете от осите, които вече са намерили убежище във вашия дом, разтворете 2 супени лъжици веро в 1 чаена чаша вода. Изсипете течността в бутилка с пулверизатор и нанесете върху засегнатите участъци. Експертите твърдят, че този метод помага за моменталното отстраняване на насекомите.

8. Паяци

Паяците не могат да понасят аромата на етерично масло от чаено дърво. Смесете 1/2 чаена чаша вода, 1/2 чаена чаша натурален ябълков оцет и няколко капки етерично масло от чаено дърво. Изсипете в бутилка с пулверизатор и напръскайте ъглите и гардеробите.

В жегата направете това с орхидеята, за да я спасите

Съществуват повече от 35 000 сорта орхидеи и цветови варианта. Тези цветя могат да бъдат открити във всяко кътче на природата, но само ...

9. Дървеници

Добавете 10 капки етерично масло от чаено дърво в 1 чаена чаша вода. Разбъркайте и изсипете в бутилка с пулверизатор. Напръскайте матрака, за да отблъснете досадните насекоми.

Ако пътувате често, е хубаво да носите етерично масло от евкалипт в чантата. Изсипете няколко капки от него върху памучен плат и забършете матрака в хотелската стая за всеки случай.

10. Миризливки

Най-бързият и лесен начин за отблъскване на миризливките е с помощта на спрей от чесън. Смесете 2 чаени чаши вода с 4 супени лъжици чесън на прах. Изсипете в бутилка с пулверизатор и затворете. Разклатете и нанесете върху растенията и зоните около прозорците, за да държите насекомите далеч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Люлякът ще цъфти по-пищно от всякога, ако направите това

Богата реколта от сочно и вкусно цвекло - тайните на опитните градинари

Добре ли е да се засажда липа в двора

Защо почвата на разсада побелява и вредно ли е това

Кога, къде и как е най-добре да засадите лука през пролетта

Как да прогоните охлювите от градината си - методите, които работят

6 дървета, които трябва да засадите в двора си - те носят късмет

Поръсете ягодите в градината с това - подхранва по-добре и от най-скъпия тор

Това е идеалното време за засаждане на божури

Овошки за мързеливи градинари - дръвчетата, които дават реколта без много грижи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com